Poslední záchrana pro HTC? Chystá model O2 se špičkovou výbavou

31

HTC na tom není vůbec dobře. Letošní modely mají k úspěchu daleko a společnost si už další přehmaty dovolit nemůže. Nyní se objevily spekulace o špičkovém modelu HTC O2. Ten se na první pohled poučí z většiny chyb a navrch přihodí zcela špičkovou výbavu.

Pokud budeme vycházet z uniklého obrázku, na kterém by mohla být pravděpodobná podoba HTC O2, můžeme říci, že výrobce konečně zapracoval na rámečcích. Po stranách displeje takřka žádné nebudou a zeštíhlovací kúrou projdou i ty nad a pod displejem. Především zcela zmizí proužek s logem výrobce a přímo nad a pod displejem budou umístěny stereo reproduktory. Rámečky by navíc mohl podpořit i fakt, že model O2 by měl mít zvýšenou odolnosti proti vodě a prachu.

HTC O2

V základu půjde doslova o obra s 6palcovým displejem a rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Výsledná jemnost se přiblíží hranici 500 ppi. Výkon bude zajišťovat čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820 společně se 4 GB RAM a grafickým akcelerátorem Adreno 530. V případě úložného prostoru bude na výběr 64GB a 128GB varianta. Hlavní fotoaparát nabídne 20,7 megapixelů, čelní kamerka bude 5megapixelová. Baterie sice nebude uživatelsky vyměnitelná, avšak kapacita 3 500 mAh již působí solidně.

To však není vše, co uniklo. HTC si patrně bude vědomo, že telefon s 6palcovým displejem není určen pro každého. Souběžně by se tak měla objevit varianta s 5palcovým displejem, která by však měla sdílet stejně špičkovou výbavu a případní zájemci si pouze vyberou velikost. Údajně chystané modely vypadají skutečně lákavě, avšak do jejich představení uteče hodně času. Prozrazuje to procesor Snapdragon 820, který má být v prvních telefonech nasazen až začátkem roku 2016.

Zdroje: phonearena.com, mobile-dad.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Uplakánci, co tu brečíte nad cenou, uvědomte si, že někdo musí ty vaše levné číňánky vyvinout a vymyslet, aby to ti čínští šmejdi pak okopírovali a za pár kaček prodávali s porušováním patentů a licencí.
I když pochybuji, že máte dostatečné IQ na to, abyste takovou jednoduchou vazbu pochopili.
Jedd
Nasazení dvou velikostí displejů se stejnou výbavou se mi líbí. V dnešní době sehnat highend s úhlopříčkou 4,7-5 je složité a výběr dost omezený. Uvidíme jakou nasadí cenovou politiku, ale pokud nepřestřelí tak proč ne.
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Prosím už nedělejte ty telefony pořád dokola. Za tu cenu si to moc lidí nekoupí. Pokud HTC One M9+ stojí 24k. Tak tady tento model potom 38k Kč?
Hon
Už zkrachujte trapáci pořád to samé dokola.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze