Podvod nebo omyl? Trapas Sony Ericssonu K850i

2

Na tuzemských i zahraničních serverech se objevilo poměrně zajímavé (a pro Sony Ericsson nepříjemné) odhalení. Na oficiálních stránkách se výrobce rozhodl prezentovat snímky focené modelem K850i, které jsou ve skutečnosti foceny klasickým digitálem.

Na tuzemských i zahraničních serverech se objevilo poměrně zajímavé (a pro Sony Ericsson nepříjemné) odhalení. Na oficiálních stránkách rodiny fotomobilů Cyber-shot se výrobce rozhodl prezentovat testovací snímky focené modelem K850i. Mnoho fanoušků tím potěšil, hloubavým čtenářům však některé věci v EXIF informacích neseděly.

Tři fotografie měly zcela vymazané EXIF informace, což ale není u snímků z předprodukčních kusů telefonů nic vyjímečného. Čtvrtá fotografie však EXIF informace nese a jsou velmi zajímavé. Prozrazují totiž, že snímek prezentovaný jako vyfocená pomocí K850i, byl ve skutečnosti vyfocen digitálním fotoaparátem Sanyo S50, což je pro Sony Ericsson pořádná ostuda. Místo snímků z K850i se tedy díváme na fotografie z klasického digitálního fotoaparátu. Je velmi nepravděpodobné, že by se do EXIF informací omylem a náhodou připletla data z jiného obrázku.


Falešné fotografie? Všechny testovací fotografie mají nyní již EXIF vymazán (poslední landscape obsahoval informace o typu fotoaparátu Sanyo S50)

Nyní zůstává otázkou, proč se k tomuto údajnému podvodu Sony Ericsson uchýlil. Zřejmě chtěl prezentovat co možná nejlepší fotografie a firmware K850i ještě není úplně doladěn. Proto jej nahradili klasickým digitálem a doufali, že se na to nepřijde. Nyní jsou již všechny snímky bez EXIF informací, tvůrci svou chybu již napravili.

Pro srovnání: Naše fotografie z tiskové konference pořízené s K850i


Takto fotí K850i - upozorňujeme, že se jedná o předprodukční vzorek a kvalita fotografie se určitě zlepší. Na konferenci byly navíc velmi špatné světelné podmínky.

TIP: Podívejte se na náš článek o K850i, kde naleznete také námi pořízené testovací fotografie.

zdroj: Justamp, Sony Ericsson.de, Amobil.no

Diskuze ke článku
Richard
Urcite to je podvod, mne sa to nezda, original fotky z tel. su to neni. Mam K810 a viem ako foti. A ta velkost tych fotiek je prezradzajuca. Tel. da v najlepsej kvalite 700 az 800 kb a nie 1.5mb. A nesedi mi tam v tych fotkach ze tam neni ziadny sum. ????
Kovboj
Asi fakt takle sidi, ale mozny taky je ze ten fotak pouziva stejny typ snimace a jestli v mobilu meli stejny typ snimace jako v tom fotaku a spatnej firmare tak to mohlo takle vzniknouit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze