Podívejte se, jak se ve Finsku testují telefony Huawei

Fotogalerie
2
Podívejte se, jak se ve Finsku testují telefony Huawei
  • Redakce mobilenet.cz navštívila dvojici vývojových center Huawei ve Finsku, ve kterých pracuje většina bývalých pracovníků Nokie
  • Vývojová centra Huawei fungují ve Finsku čtvrtým rokem
  • V Helsinkách a Tampere probíhá zejména výzkum a vývoj součástek pro budoucí telefony a jejich testování

Huawei zakládá a využívá vývojová centra po celém světě, celkově jich má 15 a v Evropě mimo jiné například v Německu nebo právě ve Finsku, kde má rovnou dvě budovy. Jednu v Tampere, kde probíhá vývoj spojený s multimédii, a druhou v Helsinkách, která shodou okolností patřila dříve Nokii a probíhá zde zejména testování kvality a spolehlivosti telefonů a jejich jednotlivých součástí. Velká většina zaměstnanců těchto finských vývojových center dříve pracovala pro Nokii nebo její dodavatele, paradoxně se tak mnozí z nich v Helsinkách při změněně zaměstnavatele nemuseli ani stěhovat do jiné budovy.

Huawei vývojová centra po celém světě zakládá pro diverzifikaci vývoje a kombinaci různých způsobů myšlení s tím svým – čínským. Celosvětově pracuje ve vývoji pro Huawei přes 70 tisíc lidí, což je téměř polovina všech zaměstnanců. Ostatně Huawei na vývoj vydává ohromné sumy, a to i v porovnání s přímou konkurencí. V roce 2016 investoval do vývoje téměř 15 % obratu, od roku 2007 to bylo vždy více než 10 %. Za tu dobu se Huawei vypracoval na druhého největšího výrobce telefonů na světě a porazil už druhé čtvrtletí po sobě i Apple.

Klíčové je nejen nové součástky vyvíjet, ale nové telefony a jejich komponenty testovat. A přesně k tomu slouží vývojová centra ve Finsku, které jsme navštívili. Ve fotogalerii přinášíme zajímavé záběry z center doplněné o příslušné popisky. Věděli jste například, že se reproduktor v telefonu může zahřát i na více než 100 stupňů Celsia? Podívali jsme se například také do anechoické komory.

Fotogalerii otevřete kliknutím na velký obrázek níže.

Diskuze ke článku
Mimar48
Díky za zajímavou reportáž.
Mimochodem - jakpak se jim asi líbilo to focení Samsungem?
Pepa
Tuto část testu: "Na tomto speciálním přístroji se testuje oleofobní vrstva displeje. Pokud je kapička vody aplikovaná speciální nanotryskou pravidelného tvaru a stojí na místě, je vrstva kvalitní" měli aplikovat a nafotit s P10 :-D. Fakt ostudné, že jí nemá...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze