Podívejte se, jak dopadlo velké fotosrovnání Samsungu Galaxy S10+ a Google Pixelu 3 XL

Podívejte se, jak dopadlo velké fotosrovnání Samsungu Galaxy S10+ a Google Pixelu 3 XL
  • Další fotoduel je tu, tentokrát jsme srovnali Galaxy S10+ a Pixel 3 XL
  • Srovnat můžete jak snímky během dne, tak i fotografie s aktivovaným nočním režimem

V redakci se nám sešel Samsung Galaxy S10+ a Pixel 3 XL, a tak jsme vyrazili ven a srovnali jejich fotoaparáty. I když má Pixel 3 XL jen jednu čočku, jedná se o jeden z nejlepších fotomobilů dneška. To o svém novém Galaxy tvrdí i Samsung, tak nám nezbylo nic jiného, než výsledky srovnat.

Denní fotografie

Snímky pořízené z obou smartphonů jsou na velmi vysoké úrovni. Pixel 3 XL ve většině případů pořizuje fotografie, které více odpovídají skutečnosti, při bližším zkoumání však zpravidla trpí větším digitálním šumem. Fotografie vyfocené Samsungem Galaxy S10+ možná vypadají na první pohled líbivěji, snímky jsou však mírně přeexponované.

První snímek (posuvník úplně vpravo) vždy patří Samsungu Galaxy S10+, druhý Pixelu 3 XL (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Snímky samozřejmě máme i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Samsung Galaxy S10+
Google Pixel 3 XL

Noční fotografie

První snímek (posuvník úplně vpravo) vždy patří Samsungu Galaxy S10+, druhý Pixelu 3 XL (posuvník umístěn vlevo). Snímky byly v obou případech pořízeny s aktivním nočním režimem. U Samsungu se tento režim aktivuje automaticky (což poznáte díky malé ikonce s měsíčkem, kterou uvidíte během focení), u Pixelu 3 XL je možné tento režim aktivovat i manuálně.

Jak si můžeme povšimnout, speciální noční režim od Samsungu má stále co dohánět, snímky jsou oproti Pixelu 3 XL o poznání tmavší. Pixel 3 XL se na druhou stranu nevyhnul zašumění, avšak ze snímků dokázal vždy „vytáhnout“ mnohem více světla. Jedním příkladem za všechny budiž fotografie kolejí, kdy byl snímek pořízen v téměř naprosté tmě, jen s jedním zdrojem pouliční lampy stojící opodál.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Snímky samozřejmě máme i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Samsung Galaxy S10+
Google Pixel 3 XL
Za zapůjčení smartphonu Google Pixel 3 XL děkujeme společnosti CZC.cz, kde si jej můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Kulhavec
Je vidět že Pixel 3 je pořád nejlepší fotomobil. Na druhou stranu raději než lepší noční snímky bych měl v telefonu širokáč, kterej se určitě hodí častěji. Samsung dost zvoral noční režim, který nejde vyvolat ručně ale spoléhá se na automatiku. Pokud tohle opraví tak už to bude o poznání lepší. Denní snímky jsou dost vyrovnané. Světlost/tmavost snímků se dá při focení jednoduše upravit podle toho jak to má kdo rád.
Dafit
Ukázka toho že dxo, je blbost
Bukkake Sun
To jsou zase omalovánky!
Harper
Kdo to fotil? Vzdy jde uplne o jine fotky. Jina vzdalenost jine svetlo atd!!!
To si rikate profiredakce??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze