Platby přes Facebook? Ve spolupráci s Visou brzy realita

Společnost Visa Europe významně rozšiřuje možnosti mobilního placení. Díky nově uzavřenému partnerství se singapurskou společností fastacash udává nový trend placení prostřednictvím sociálních médií. Bezpečnost prováděných plateb zároveň nově posílí jejich tokenizací.

Nově navázané partnerství se společností fastacash, která nabízí globální platformu pro převod peněz prostřednictvím sociálních sítí, umožní držitelům karet Visa provádět mezi sebou snadno platby v různých měnách skrze sociální sítě a chatovací platformy, jako jsou Facebook, Twitter, WhatsApp či LinkedIn. Postačí k tomu jen číslo mobilního telefonu. Tato spolupráce se týká služby Visa Direct, kterou Visa Europe nově rozšíří do většiny zemí, v nichž asociace působí. Členské banky mohou jejím prostřednictvím nabízet svým klientům možnost rychle a snadno převádět peníze více než 500 milionům lidí v Evropě a téměř dvěma miliardám majitelů karet Visa po celém světě, a to pouze za použití čísla mobilního telefonu nebo čísla karty Visa.

TIP: Mobilní placení MasterCard Mobile spuštěno na českém trhu

VISA

Bezpečnost těchto transakcí zaručuje řešení „fastalink“. Základem nových mobilních platebních řešení nabízených společností Visa Europe bude tokenizace. Jednou z významných výhod „tokenů“ je to, že finanční instituce mohou kontrolovat prostředí, v nichž je lze využívat. Například token určený pro bezkontaktní platby nebude možné použít při nákupu na internetu. Při ztrátě mobilního zařízení lze navíc token velmi rychle deaktivovat. Služba má přijít již v létě.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze