Pipo představilo nový Dual Boot tablet s Intel Core M

Ačkoli se původně o Dual Boot tablety s operačními systémy Android a Windows pokoušely i větší společnosti, jako je například Asus, kvůli tlaku od obou společností se nakonec nezačaly prodávat. Čínské společnosti Pipo to však očivině nevadí. Představila totiž velmi zajímavý tablet s oběma systémy a inovativním procesorem Intel Core M, jenž není potřeba chladit aktivně.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Jedná se konkrétně o 10,1palcový tablet, jenž je poháněn právě procesorem Intel Core M, jenž využívá inovativní 14nm výrobní technologie. Prodávat se bude dle zastoupení společnosti za cca 2 500 yuanů, což znamená cca 8 000 Kč bez DPH.

pipo-dual-boot-10

Kromě 10,1palcového displeje a procesoru Intel Core M-5Y10C přístroj nabízí velkorysé 4 GB paměti DDR3 RAM. K dispozici je také jeden plnohodnotný USB 3.0 port a slot na paměťové karty typu microSD.

Server AndroidPC upozornil také na jednu zajímavost v podobě neaktivovaného kódu pro využívání systému Windows. To znamená, že pro jeho využívání pravděpodobně budete muset dokoupit licenci. Více informací v současné době o tabletu není známo.

Zdroj: Liliputing, AndroidPC