Ovládejte žárovky z Androidu nebo iOS. Philips takové má

Tablet je zařízení, jehož hlavním úkolem je zjednodušení běžného života. Jak je vidět, této definice se drží i Philips, který právě rozšířil portfolio svých inteligentních produktů Hue o dva nové kusy – lampu Bloom a tzv. Lightstrips

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Chytré žárovky Hue umožňují uživatelům regulovat domácí osvětlení pomocí tabletů a chytrých mobilních telefonů s operačními systémy Android a iOS. Zpočátku byla jejich využitelnost limitována pouze regulací intenzity osvětlení a změny barvy světla. Nyní nová aplikace umožňuje dokonce i přizpůsobení světla právě uskutečňované činnosti nebo venkovnímu počasí. Světla také dokážou probliknutím upozorňovat na různé události, jako jsou například nové komentáře na FB či nové maily.

12562

Nové produkty, tedy lampa Bloom a Lighstrips vypadají také velmi slibně. Asi zajímavější novinkou jsou tzv. Lighstrips, což jsou jakési LED pásky, které můžete vidět například v různých klubech a barech. Ty ale bohužel nedisponují integrovaným mostem pro komunikaci s chytrým zařízením a před jejich použitím ve spolupráci s chytrým zařízením, musíte zakoupit poměrně drahý starter kit.

Novinky se prodávají za 80 (lampa), respektive 90 (Lighstrips) dolarů. Produkty se již objevily v obchodě společnosti Apple. Zatím není jisté kdy, a jestli vůbec se dostanou i do tuzemska. Co říkáte na tu novinku? Přemýšlíte o koupi podobných světel nebo už dokonce patříte mezi jejich vlastníky? Neboje se s námi podělit v diskuzi pod článkem.

Zdroj: Homemedia