Představení špičkového Oppo Find X5 Pro 5G je na spadnutí

Představení špičkového Oppo Find X5 Pro 5G je na spadnutí
Fotografie: mobilenet.cz
  • Hlavní i širokoúhlý fotoaparát od Sony má mít 50 megapixelů
  • Osazen bude procesor Snapdragon 8 Gen1
  • Dojde na zvýšenou odolnost a podporu bezdrátového nabíjení

Aktualizováno 18. 2. 2022

Společnost Oppo oficiálně zve na celosvětovou akci k uvedení řady Find X5, která bude živě přenášena prostřednictvím oficiálního kanálu společnosti Oppo, a to již 24. února 2022 ve 12:00 středoevropského času. Telefon slibuje špičkové záběry ve zhoršených světelných podmínkách díky nové obrazové jednotce (NPU) i výkonnému procesoru Snapdragon 8 Gen1.


Původní informace z 4. 2. 2022

Oppo chystá novou vlajkovou loď, která bude chtít soupeřit s těmi nejlepšími. Naznačují to informace o Oppo Find X5 Pro 5G, které přinesl winfuture.de. Působivý bude již samotný AMOLED displej s 6,7" úhlopříčkou. Nabídne vysoké rozlišení a 120Hz obnovovací frekvenci. Dojde také a ochranu Corning Gorilla Glass Victus. Výrobce plánuje nasadit novou nadstavbu založenou na nejnovějším Androidu 12.

Oppo Find X5 Pro 5G
Oppo Find X5 Pro 5G

Nouze rozhodně nebude ani o výkon, neboť má být nasazen Snapdragon 8 Gen1. Počítá se s 12GB RAM a 256GB úložištěm, které nebude možné rozšířit paměťovou kartou. Z výbavy rozhodně stojí za vypíchnutí zvýšená odolnost se stupněm krytí IP68. Chystané Oppo Find X5 Pro 5G neponechá nic náhodě ani v případě fotoaparátů. Hlavní snímač Sony IMX766 bude mít 50 megapixelů a světelnost f/1.7. Ultraširokoúhlý objektiv bude opět od Sony a poskytne velkorysé 50megapixelové rozlišení. Výčet na zadní straně zakončí 13megapixelový teleobjektiv Samsung S5K3M5. Kvalitní selfies by měl zajisti čelní fotoaparát Sony IMX709 s 32 megapixely.

Oppo Find X5 Pro 5G
Oppo Find X5 Pro 5G

Za zmínku stojí ještě baterie s kapacitou 5 000 mAh a podporou 80W drátového nabíjení, pomocí kterého se telefon nabije velmi rychle. Dokonce nebude chybět ani bezdrátové nabíjení. Představení by Oppo mělo stihnout koncem února.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Můžu říct že je to plnohodnotná vlajka co jí nic nechybí. Hlavně mě zajímá jak bude fungovat Multi-directonal PDAF
John Stana
John Stana
RIP 1+ 9 Pro 😅 Tohle je pecka ale pochybuju že se to dostane oficiálně do ČR, Oppo tu pořád prodává ty Rena ale kdoví .. ale stejně bych to nekoupil ten Snapdragon 8 1.gen je strašný peklo a trotlující vtip. počkám na mobily s pluskem radši.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze