Ohebný Samsung Galaxy Z Fold2 v testu odolnosti: konstrukce mile překvapila

Ohebný Samsung Galaxy Z Fold2 v testu odolnosti: konstrukce mile překvapila
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Fólie i samotný vnitřní displej lze poměrně snadno poškrábat
  • Potvrdilo se však zlepšení kloubu a celkové robustnosti konstrukce

Rok 2020 se pomalu chýlí ke konci a prozatím se zdá, že vůbec nejzajímavější letošní novinkou bude ohebný Samsung Galaxy Z Fold2, který prošel mezigeneračně výraznou proměnou směrem k lepšímu. Dokazuje to i nejnovější test odolnosti, který provedl Zack Nelson známý pod přezdívkou JerryRigEverything. Nejvyspělejší telefon s ohebným displejem rozhodně nebyl nijak šetřen, ostatně se můžete na video podívat sami.

Zpočátku můžete vidět testy odolnosti displejů proti poškrábání. Venkovní displej je vcelku klasický a nepřekvapí, že škrábancům odolá stejně dobře jako jakýkoliv jiný dnešní prémiový telefon. Jiná situace panuje u vnitřního zobrazovače, který je navíc chráněn speciální fólií. Tu lze poškrábat velice snadno, například i nehtem. Samsung navíc fólii důrazně nedoporučuje sundávat. Ve videu však můžeme vidět, že sundání je snadnou záležitostí. Samotný displej je však opět chráněn plastovou vrstvou, a ta se opět poměrně snadno poškrábe. Došlo i na test s hlínou/štěrkem, která byla nasypána na vnitřní displej a lehce zavřena. K výraznějšímu poškrábání ale nedošlo, stejně tak ani k zapadání částeček do kloubu.

Celková konstrukce telefonu na nás působila bytelně i během recenze, robustnost potvrdil i tento nelítostný test odolnost. Kloub pevně drží i při snaze telefon „otočit opačným směrem“. V tomto ohledu tedy Samsung odvedl velmi dobrou práci.

Samsung Galaxy Z Fold2

Rozměry159,2 × 68 × 16,8 mm, 282 g
DisplejSuper AMOLED, 7,6" (2 208 × 1 768 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 865+, 1×3,1 GHz + 1×2,42 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze