Oficiální prodej Xiaomi v Evropské unii na dosah

10

Blýská se na lepší časy? Xiaomi se pravděpodobně chystá konečně pořádně vstoupit na evropský trh. Dle tiskové zprávy uzavřel čínský výrobce partnerství se společností ABC Data, která by měla zaručit oficiální distribuci na území střední a východní Evropy. Xiaomi se však ohledně tohoto partnerství zatím nevyjádřilo.

Společnost ABC Data zabývající se distribucí IT hardwaru a spotřební elektroniky v pondělí oznámila prostřednictvím své tiskové zprávy, že byla jmenovaná prvním oficiálním partnerem Xiaomi v Evropské unii. Distribuce začne nejprve na polském trhu a postupně by se měla rozšířit i do dalších zemí střední a východní Evropy, kde společnost ABC přímo působí. Konkrétně by se měla v budoucnu spolupráce rozšířit i na Českou republiku, Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko.

TIP! Xiaomi Mi 5S: vyšší výkon a nový fotoaparát

Xiaomi Mi 5

Jako první budou v Polsku nabízeny jen tři modely smartphonů: Mi 5, Redmi Note 3 a Redmi 3S. V následujícím roce by se však měla nabídka rozšířit o další kategorie, jako jsou fitness náramky, audio přístroje a přenosné baterie. Zprvu bude společnost ABC Data distribuovat smartphony Xiaomi pouze do obchodů X-KOM a bude zaručen i oficiální servis přímo na území Polska. V nejbližších měsících pak plánuje společnost rozvinout prodejní kanály i s dalšími partnery.

Nutno však podotknout, že zase tak růžově to s distribucí nevypadá. Zatím se totiž k tomuto partnerství nevyjádřilo přímo Xiaomi a i když existuje polská verze jejich stránek, nemůžete se na ní dostat z oficiálních globálních stránek mi.com/en a navíc je polská verze minimálně prozatím silně osekaná. Nezbývá tedy než čekat, zda se toto partnerství potvrdí i přímo od výrobce.

Zdroje: Tisková zpráva, channelnomics.eu, chip.pl

Diskuze ke článku
Jakub
Zajímavé informace. Je fajn, že se snaží, ale jedno je jisté a to, že než si xiaomi budeme moct koupit všude a všechny s LTE, tak to ještě potrvá .
Xwert Is
Xwert Is
No tak ja by som nebol proti hlavne ak by priniesli ich telefóny s našimi LTE pásmami. Nuž ale ak budú chcieť predávať tie isté "bez LTE " telefóny tak to ani nemá význam ...
XYZ
Jo, jo, prodeje klesaji, tak nic jineho nezbyva.
mental.disease
Jasne, že Xiaomi nič nepotvrdili. Poliaci sú v štádiu rokovaní a príprav. No hneď s tým idú na "bubon".
A distribúcia či už oficiálna, ne. Je to jedno pokiaľ samotný výrobca má na háku, nielen LTE, ale aj jazykovú lokalizáciu..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze