Nový Pixel 5 v testu odolnosti. Po seškrábání plastu se objeví kovová konstrukce

2
Nový Pixel 5 v testu odolnosti. Po seškrábání plastu se objeví kovová konstrukce
Fotografie: Evan Blass
  • Díky důmyslnému řešení může telefon nabídnout bezdrátové nabíjení
  • Kovové je na první pohled pouze boční tlačítko

Právoplatnou vlajkovou loď byste letos v nabídce Googlu hledali marně. Okamžitě se sice nabízí Pixel 5, který si můžete pořídit i na českém trhu, ale ten není vybaven špičkovým procesorem. Musí si vystačit „pouze“ se Snapdragonem 765G. Již na začátku zaujal tím, že výrobce hlásal nasazení kovové konstrukce a současně i bezdrátového nabíjení. Google vše vyřešil tím, že na kovovou konstrukci nasadil ještě vrstvu plastu, kterou honosně nazývá bio-pryskyřicí. Tuto skutečnost nyní ověřil JerryRigEverything, který odhalil, že vrstva je poměrně silná a těsně pod ní je nezbytná cívka pro bezdrátové nabíjení.

Až pod vrstvou plastu pak je samotná kovová konstrukce. Pakliže byste hledali kov z vnější a viditelné strany, narazili byste na něj jen v případě bočního tlačítka. Na čelní straně je použito tradiční sklo Gorilla Glass 6. Ve videu můžete dále vidět i další testy odolnosti, například i ten, zda se celý telefon ohne.

Google Pixel 5 128 GB

Rozměry144 × 70,4 × 8 mm, 151 g
DisplejOLED, 6" (2 300 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Jan Kazda
Jan Kazda
Stále se píše, že obsahuje procesor snapdragon 765g ale zajímalo by mě komu to nestačí? Jsem poměrně náročný uživatel, vůbec nepociťuji nějaký handicap a díky takovému procesoru můžu nabíjet jednou za dva dny. Jako vždy je skvěle optimalizován systém, tak není ani třeba žravější CPU. A ano, pixel 4 působil v ruce luxusněji ale většina lidí dá na telefon obal a pak je úplně jedno jestli je to plasťák, skleněný a nebo kovový. Každopádně ten plast vypadá kvalitně ale uvidíme jak bude vypadat za půl roku bez obalu..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze