Novinky od Toshiby: notebooky zaměřené na podnikatele

5

Mnoho výrobců spotřební elektroniky si je plně vědomo, že s tablety na korporátním trhu jen tak neuspějí. Toshiba proto představila dva nové notebooky zaměřené přímo na korporátní zákazníky. Nabídnou především vysokou konfigurovatelnost a kvalitní zpracování.

Prvním z dvojice je model Tecra Z40. Jedná se o 14 palcový notebook vyrobený ze slitiny magnézia. Rozlišení panelu je ale nízkých 1366×768 pixelů, přičemž se jedná o obyčejný TFT panel. Ve 2cm tlustém těle se skrývají nejnovější procesory od Intelu a dostupné jsou varianty s Core i3, i5 a i7. O grafické výpočty se stará integrovaný čip Intel. Procesoru bude asistovat až 16GB velká operační paměť a pro ukládání dat bude dostupný 500GB HDD nebo až 512GB velké SSD.

Hmotnost činí pěkných 1,5 kg a výdrž by měla dosahovat až 9 hodin a 16 minut. Předinstalovaným systémem bude Windows 7 Professional, ale k počítači dostanete i instalační médium Windows 8.1 Pro. Cena startuje v USA na 799 dolarech, což je v přepočtu zhruba 18 000 Kč s DPH.

Počítač je po designové stránce spíše střízlík

Druhým představeným počítačem je Tecra A50, který má 15 palcový displej, ovšem také s rozlišením pouhých 1366×768 pixelů. Použitá technologie je stejná jako u předchozího modelu, čili TFT LCD. Výbava je shodná s modelem Tecra Z40 až na to, že Tecra A50 obsahuje integrovanou optickou mechaniku. Výdrž na baterie by měla dosahovat 6 hodin a 30 minut při váze 2,6 kg. Výhodou oproti menšímu modelu však je možnost připojení k dokovací stanici. Cena v USA startuje taktéž na 799 dolarech, ovšem v Německu se prodává nejlevnější model za 1049 eur, v přepočtu se jedná o zhruba 27 000 Kč.

Toshiba Tecra A50 má oproti menšímu modelu více zkosené hrany

Oba modely mají podsvícenou klávesnici, čtečku SD karet, WiFi, Bluetooth a vše další co mají i mnohé další notebooky, včetně FullHD webkamery. Jasnou nevýhodu těchto notebooků vidím v nízkém rozlišení displeje, jelikož i leckteré telefony mají vyšší rozlišení.

Zdroje: toshiba.com, slashgear.com, toshiba.de

Diskuze ke článku
Dominik Pilař
Dominik Pilař
Jen dotaz: Proč se na mobilenetu probírají notebooky?
GraVe
Proč místo "magnézia" nepoužijete prostě hořčík? Místo toho, aby to vypadalo učeně to vypadá přesně naopak.
ree
Rozliseni z roku nebrec :D a za ty ceny? Blbej vtip

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze