Nová vlajková loď HTC U11 se ukazuje ve třech barevných variantách

4× aktualizováno
14
Nová vlajková loď HTC U11 se ukazuje ve třech barevných variantách
  • Lákadlem má být speciální ovládání pomocí tlaku na bocích telefonu
  • Výkon by měl zajistit procesor Snapdragon 835
  • Očekává se nasazení nejnovějšího Androidu 7.1 Nougat

Aktualizováno 15. 5. 2017

Pouhý den před představením dochází k dalšímu úniku. Chystané HTC U11 můžeme vidět na screenshotu z videa, který odhaluje, že zadní strana již nebude hliníková a výrobce se vydá lesklou cestou jako mnohá konkurence. Na snímku můžeme vidět tři různé barevné varianty a je nasnadě, že to není konečné číslo. Pravděpodobně se dočkáme ještě klasické černé a bílé verze. Moudřejší budeme již zítra ráno, kdy dojde k oficiálnímu představení novinky.

HTC U11
HTC U11

Aktualizováno 12. 5. 2017

Pouhých pět dní před oficiální premiérou nového HTC U11 se dočkáváme dalšího lákadla přímo od výrobce. Ten na svůj Twitter umístil krátké video a poměrně nejasně znějící popisek. V něm se uvádí, že chystaná novinka bude umět reálný záznam 360. Slovo stupňů však nepadlo, čímž jakoby si HTC nechávalo zadní vrátka. Můžeme tak spekulovat, že by HTC U11 dokázalo svým 12megapixelovým fotoaparátem zaznamenávat 360° videa. Moudřejší budeme již brzy, oficiální představení proběhne již v úterý 16. května 2017.

Aktualizováno 2. 5. 2017

S blížící se premiérou nové vlajkové lodi HTC U11 uniká také více informací. Ty jsou dnes ve znamení obrázku zadní strany prodejního balení, které u telefonů HTC tradičně poodhaluje výbavu. Opět tak můžeme vidět potvrzení 5,5palcového Quad HD displeje nebo velmi výkonného procesoru Snapdragon 835. V případě pamětí by měla existovat verze se 128GB úložného prostoru a 6GB operační pamětí. Vhod jistě přijde zvýšená odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP57. Na obrázku lze vidět i funkci Edge Sense, což bude nový styl ovládání skrze tlak na rám telefonu. Hlavní fotoaparát HTC označí jako UltraPixel 3.0 a při světelnost f/1.7 poskytne 12megapixelové rozlišení s optickou stabilizací obrazu. Nadšence do selfies potěší 16megapixelová čelní kamerka. Připomeňme, že k představení dojde 16. května.

HTC U11

Aktualizováno 28. 4. 2017

S blížícím se 16. květnem 2017, kdy se nové HTC U 11 (pravděpodobný název) představí, se na něj sám výrobce pokouší lákat. Aktuálně do světa vypustil video, které je zaměřeno na zcela běžnou lidskou činnost. Tou je stisknutí čehokoliv v dlani. A právě stisknutím telefonu v dlani by novinku mělo být možné ovládat. Pokud se na video pozorně podíváte, v jednu chvíli máme možnost část nového telefonu na moment spatřit. Vydedukovat z toho však lze pouze snad jen to, že zařízení bude spíše zaoblené a výrobce sáhne i po modré barevné variantě.

Původní informace z 20. 4. 2017

Pokud jste si mysleli, že HTC vystřílelo s modely U Ultra a U Play to nejlepší pro letošní rok, mýlili jste se. V rukávu má ještě model nejvyšší, tedy vlajkovou loď. Nabízí se možnost, že se bude logicky jmenovat HTC 11, avšak aktuálně se skloňuje spíše označení HTC U. Sám výrobce začal na novinku prostřednictvím sociálních sítí lákat, avšak z krátkého videa příliš nevyčteme.

Musíme se tedy prozatím spolehnout na spekulace, které vypadají více než zajímavě. Navzdory tomu, že HTC mnozí odepisují, zkouší tchajwanský výrobce inovovat. Novinka by měla disponovat speciálním ovládáním. Boční kovové hrany budou moci snímat různou intenzitu tlaku a tím vykonávat určité funkce. Teoreticky tak možná nebude vůbec nutné nijak zásadně přehmatávat. Mimochodem tuto skutečnost naznačuje výše uvedené video. Povšimněte si dodatečného „promáčknutí“ písmena U. Výkonem se HTC U zařadí mezi špičku, za což by mělo vděčit Snapdragonu 835. Displej naroste na 5,5 palce a nabídne Quad HD rozlišení. Hlavní fotoaparát by měl mít shodné rozlišení s modelem U Ultra, tedy 12 megapixelů. Totéž bychom mohli říci o čelní 16megapixelové kamerce.

Pro vaše data bude připravena 64 GB či až 128 GB prostoru, přičemž v tuto chvíli nemůžeme potvrdit ani vyvrátit přítomnost slotu pro paměťové karty. Naopak velmi pravděpodobná je absence 3,5mm jacku. Reputaci by si novinka mohla spravit nasazením nejnovějšího Androidu 7.1 Nougat a nadstavby Sense 9. Oficiální premiéra proběhne v úterý 16. května od 8:00 hodin středoevropského letního času.

Zdroje: facebook.com, gsmarena.com, gsmarena.com, mysmartprice.com

Diskuze ke článku
Kensi Blye
Kensi Blye
Děkuji pěkně ale bez jacku nechci
Dave
To zase bude něco, jack na 90% mít nebude a bude to stát tak 25k každopádně to bude asi nejdražší telefon ve třídě mezi Androidy.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Tak hlavně, ať stojí, co nejvíc, HTC si to může dovolit ;)
Vestor
Nač tolik výkonu? Být HTC tak osadím osvědčený Snapdragon 800, displej samozřejmě jen HD a na to pěknou cenovku 20000+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze