Nokia N78: hudba, navigace a fotografování v jednom

1

Harmonie mezi hudbou, navigací a fotografováním, to si klade za cíl nový model N78, který nese 3,2 Mpx fotoaparát, GPS, Wi-Fi, datové přenosy HSDPA a podporu až 8 GB paměťových karet. PŘEDSTAVENÍ A TECHNICKÉ ÚDAJE

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku.

Pokud se vám zdála Nokia N82 příliš drahá, mohla by vás oslovit její levnější a méně vybavená sestra s označením N78. Design je opět inspirován modelem N81 8GB a N82. Jediným rozdílem ve výbavě oproti Nokii N82 je horší fotoaparát. V případě N78 má sice autofocus, ale rozlišení bylo sníženo na 3,2 Mpx a místo xenonového blesku si zde našla místo obyčejná LED dioda. Další výbava zahrnuje HSDPA, Wi-Fi a dokonce také vestavěné GPS. S telefonem dostanete paměťovou kartu s kapacitou 2GB. Nokia N78 běží, stejně jako ostatní dnes představené Nokie, na operačním systému Symbian S60 3rd Edition s Feature Pack 2.


Oficiální fotografie Nokia N78

Nokia N78 kombinuje hudbu, navigaci a fotografování s výhodami mobility. Je navržena tak, aby plně využila výhod nového komplexu služeb Nokia, které obsahují Nokia Music Store (hudební obchod), Nokia Maps (mapy), a Share on Ovi (sdílení na Ovi) - což je nová on-line služba, která umožňuje uživatelům sdílet jejich osobní mediální záznamy.

Nokia N78 obsahuje široké spektrum výkonných technologií, včetně integrovaného A-GPS s bezplatnými mapami od Nokie, WLAN a vysokorychlostní HSDPA s 3G konektivitou, 3.2megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss a podporou pro microSD pamětovou kartu, která je v současnosti dostupná až do velikosti paměti 8 GB a má sloužit zejména k ukládání oblíbené hudby a médií. Novinkou Nokia N78 je geotagging fotografií a integrovaný FM přijímač, který umožňuje přehrávat hudbu na jakémkoliv FM rádiu v autě nebo doma.

“Nokia N78 skutečně splňuje všechna očekávání, která máme u Nseries, protože nabízí dosud nepoznané multimediální zkušenosti s nejmodernější technologií a službami,” říká Jonas Geust, který dohlíží na produktovou řadu Nokia Nseries zařízení. “Nokia N78 umožňuje lidem, aby objevovali své vášně, užili si svoji oblíbenou hudbu a sdíleli svoje zkušenosti s dalšími lidmi. N78 je připravena pokračovat v sérii dobře vyvážených zařízení z řady Nseries jako je úspěšná Nokia N73”.

Hudba zůstává základní vlastností Nokia N78 a řady Nokia Nseries. Navíc k až 8GB paměti, integrovaným reproduktorům a podpoře pro standardní 3,5 mm sluchátka N78 přichází rovněž s Nokia internetovým rádiem, které umožňuje okamžité připojení na tisíce rozhlasových stanic po celém světě.

Nokia N78 bude dostupná na jaře za cenu 11 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry - Nokia N78

Rozměry113 x 49 x 15 mm
Hmotnost102 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení -
SítěQuad-band GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz
Displejaktivní, QVGA, rozlišení 240 x 320 px, 16 milionů barev
Paměť70 MB vnitřní + paměťové karty microSD (2GB v balení)
Operační systémSymbian S60 3rd Edition Feature Pack 2
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů
Multimédia3,5 mm Jack pro připojení sluchátek, 64-hlasá polyfonie, reálné tóny, hudební přehrávač, FM rádio, přehrávač videa, JAVA 2.0 s podporou 3D, webový prohlížeč
Fotoaparát3,2 Mpx, autofocus, LED dioda, vyvážené bílé, panorama
nahrávání VGA videa (640 x 480 px, 15 snímků za sekundu)
přední VGA kamerka pro videohovory
Navigace GPS vestavěný GPS přijímač od Qualcommu, Nokia Maps, Tracker
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, HSDPA (až 3,6 Mb/s), Wi-Fi (802.11 b/g)
Baterie a výdrž? mAh
Cena a dostupnost 11 000 Kč včetně DPH
2. čtvrtletí roku 2008