Nokia Mail for Exchange - K poště snadno a rychle

Nokia Mail for Exchange je profesionální mobilní řešení pro e-maily, kalendář i kontakty. E-mailové služby jsou dostupné i na manažerských telefonech střední třídy. Průvodcem se stala Nokia E51, která měla toto komplexní řešení od T-Mobilu nainstalované.

Přístup ke službě Exchange je možný kromě telefonu také z webového rozhraní (poštovní server standardu MS Exchange), a to na adrese http://mbx.eoutlook.cz. Uživatelé zvyklí na MS Outlook nebudou mít sebemenší problém s ovládáním, které je velice podobné. K dispozici je šikovný kalendář s možností uložení libovolných poznámek a následným upozorněním, složka kontaktů, úkolovník, dokumenty a veřejné složky. Jednoduchost je základem úspěchu, o čemž svědčí prostředí emailového klienta.

Nyní se dostáváme k samotnému mobilnímu telefonu Nokia E51. T-Mobile jej nabízí právě se zakomponovanou službou Mail for Exchange, která se skrývá v menu telefonu coby samostatná položka. Synchronizaci s vaším účtem je možno nastavit automatickou, nebo manuální. Během krátké chvíle máte stažené všechny nově příchozí emaily. Pro používání aplikace Mail for Exchange doporučujeme zvýhodnění Surf&Mail+, které Vám umožní používat aplikaci za garantovanou měsíční cenu 199 Kč bez DPH. Ve složce zpráv uvíznou všechny přijaté emaily, na kterýkoliv z nich je možno ihned odepsat. Časová prodleva odeslání e-mailu je také poměrně krátká. Na přiložených snímcích můžete sami posoudit kvalitu zpracování programu, vyzkoušení a celkové ohodnocení funkčnosti je však jen a jen na Vás. My jsme byli s využíváním velice spokojeni.

Potřebné informace ke správnému nastavení naleznete na internetové adrese http://t-mobile.cz/Web/Business/Internet/E-mail/nokia-mail-for-exchange.aspx

Nokia E51 ve zkratce:

Klasicky a přitom elegantně vyhlížející telefon, který nijak neprovokuje a sází na osvědčené tvary. Přesně tak vypadá manažerský přístroj, který je ergonomický a zároveň dobře reprezentující svého majitele. Půdorysné rozměry jsou větší, než by se mohlo z obrázků zdát. Také z rozměrů 114.8 x 46 x 12 mm je patrné, že telefon je vcelku dlouhý. Vše ale zachraňuje velmi malá tloušťka pouhých 12 milimetrů, která je u chytrého telefonu ojedinělá.

Výbava je vskutku honosná, posuďte sami: operační systém Symbian 9.2 Series 60 3rd Edition Feature Pack 1, vnitřní paměť 132MB, rozšiřitelná paměťovými kartami microSD, TFT displej s rozlišením 240 x 320 pixelů, 16 milionů barev, úhlopříčka 2 palce, 2 Mpx fotoaparát na zachycení nejdůležitějších momentek, výborná datová výbava čítající USB 2.0 skrze mini-USB (Mass Storage), Bluetooth 2.0, infraport, GPRS (třídy 11), EDGE (třídy 11), UMTS (384 kbps), HSDPA (až 3,6 Mbps), Wi-Fi (802.11 b/g) a UPnP. S baterií Li-Pol 1050 mAh Vám telefon při běžném provozu vydrží dva až tři dny, samozřejmě při využívání Wi-Fi nebo volání se doba výrazně zkracuje.

Nepřehlédněte: Recenze Nokia E51: recenze manažerského manekýna

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze