Nokia 9 PureView zaútočí cenou. Na českém trhu odstartuje hluboko pod 20 tisíci

13
Nokia 9 PureView zaútočí cenou. Na českém trhu odstartuje hluboko pod 20 tisíci
  • Nokia 9 PureView s pěti fotoaparáty vstoupí do prodeje zkraje dubna
  • Cena bude od začátku pod hranicí 16 tisíc korun

Na MWC 2019 byla světu představena dlouze očekávaná Nokia 9 PureView, která má přinést revoluci v kvalitě mobilního fotografování. Pro tyto účely je vybavena hned pěticí hlavních fotoaparátů. Tři jsou černobílé, dva klasické barevné, přičemž všechny pojí shodné 12megapixelové rozlišení. Ačkoliv má takřka 6palcový displej s integrovanou čtečkou otisků prstů a nadále špičkovou výbavu, na absolutní top modely ztrácí. A to například loňským procesorem Snapdragon 845. Výrobce si toho však, zdá se, je vědom. Startovací cena je totiž nastavena velice příznivě.

Oficiální českou cenu dnes odhalil internetový obchod Alza.cz. Nokia 9 PureView bude stát 15 990 Kč, což je s ohledem na výbavu a zahájení prodeje velmi rozumně nastavená laťka. Zahájení prodeje je v tuto chvíli stanoveno na 4. duben.

Nokia 9 PureView má 5 čoček zadního fotoaparátu

Technické parametry Nokia 9 PureView

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 75 × 8 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejAMOLED, 5,99" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 320 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:36 hodin
Dostupnostduben 2019, 15 990 Kč
Diskuze ke článku
Jaroslav
Ne, že bych chtěl Nokii nějak adorovat. Jenom se ptám; dá se poznat rozdíl mezi S 845 a současnými nejvýkonnějšími procesory? Můj názor je, že asi těžko. Tohle honění za čísličkama v AnTuTu se mě zdá irelevantní. Snad jen kdyby někdo na mobilu pařil hry a VR...
Porydge
Co jsem viděl na YT, tak to dělá fakt parádní fotky, ale je potřeba si s nima pohrát v nějakém editoru. Nevím jak ostatním, ale mně by se nechtělo každou fotku exportovat a pak se s ní jakou dobu patlat.
kjkszpj
Nooo, celkom fajn. Este som zvedavy na tie vysledne fotografie.
Luky
Další problém k již popsaným je baterie, prý vydrží pouhých cca 9 hodin, a to je alespoň pro mne velký problém, o tento telefon jsem měl zájem, ale toto všechno pouhá optimalizace nespravý, trochu pomůže, ale tím to končí, hardware telefonu jede podle mne na limitu. Počkám nejspíš na nástupce, protože směr systému zpracování fotografie je podle mne lepší než u konkurence, a věřím že s lepším hardwarem a více času na poladění tomu prospěje. Snad to čekání nebude moc dlouhé!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze