Mobil s 5 foťáky přichází. Nokia 9 PureView se začíná prodávat na českém trhu

19
Mobil s 5 foťáky přichází. Nokia 9 PureView se začíná prodávat na českém trhu
Fotografie: Nokia
  • Na český trh dorazila zbrusu nová Nokia 9 PureView
  • Láká na špičkovou výbavu v čele s pěti fotoaparáty
  • Cena se drží na velmi přijatelné hladině

Čekání na novou vlajkovou loď finského výrobce je u konce. Na český trh míří Nokia 9 PureView, která láká na téměř 6palcový AMOLED displej, čtečku otisků v něm, procesor Snapdragon 845 a především na pětici fotoaparátů na zadní straně. Tři z nich jsou černobílé, dva barevné a na výsledné fotografii spolupracují.

Novinka nemíří do konfrontace s těmi úplně nejlepšími, což naznačuje loňský procesor. Přesto vyhoví i náročným uživatelům. Výrobce si je však vědom, že cena novinky bude klíčová. V případě českého trhu je zvolena cena 15 999 Kč, což je mnohem méně, než se očekávalo. Cenu se nebojíme nazvat adekvátní s ohledem na schopnosti telefonu a fakt, že jde o novinku. Nokia 9 PureView bude v následujících dnech dostupná napříč českými obchody. Například Alza.cz udává termín dodání na 8. duben a novinku si pořídíte i u T-Mobilu.

Nokia 9 PureView má 5 čoček zadního fotoaparátu

Nokia 9 PureView

Rozměry155 × 75 × 8 mm, 172 g
DisplejAMOLED, 5,99" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 320 mAh, doba nabíjení: 1:36 hodin
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Jaj
Za 4 měsíce bude pod 12 k Protože to nikdo to nebude kupovat
Mio
Tak vzhľadom na to, že sa prakticky jedná o minuloročný model, ktorý vlastnou neschopnosťou nedokázali dostať skôr na trh, je tá cena kus mimo.
Fotoaparát taktiež žiadny zázrak a samotné spracovanie fotografií trvá až príliš dlho. Áno, beží na pozadí, ale koľkokrát človek potrebuje danú fotografiu vidieť ihneď.
rumik
A jak to vlastně fotí????
Ryo2
Fotky co jsou na internetu nejsou ale vůbec žádná hitparáda. Naopak jsou v porovnání s p30 a s10 o dost horší. Jsem zvědav jestli to půjde softwarem poladit, jinak přišla celá práce vniveč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze