Nokia 710 s Windows Phone: první podivné informace

1

Na vývojářské stránce Nokie byl spatřen zcela nový model s číslovkou 710. Co je však důležitější, byly odhaleny i některé specifikace přístroje, které by o něm mohly ledacos prozradit. Jedná se o další přídavek do rodiny Windows Phone?

Podle uvolněných informací totiž mnozí přiřazují Nokii 710 právě do skupinky operačního systému Windows Phone 7.5. Nasvědčují tomu i některé specifické parametry, které jsou k vidění u většiny současných smartphonů s tímto systémem. Najdou se ale i takové, které prostě nesedí. Operační systém totiž nese označení Maemo Internet Tablet 2008, což je trochu divné, vezmeme-li v úvahu, že Maemo skončilo.

TIP! Přečtěte si více o přístroji Nokia 703.

Celkově je ale výbava více než uspokojující. Kromě procesoru Cortex A8 s taktem 1,4 GHz tu naleznete veskrze „windowsácký“ TFT displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a úhlopříčkou 3,7 palce. To podpoří paměť 512 MB a 8 GB interního úložiště.

Na zadní straně se leskne fotoaparát s rozlišením 5 MPx a možností natáčet HD video (720p) rychlostí až 30 snímků za vteřinu.

Odhalena byla i baterie, která nehledě na podivně nízkou kapacitu 820 mAh nabídne až 400 hodin pohotovostního režimu. Zmíněna byla i podpora MicroSIM.

Z oficiálních vývojářských stránek už byl model stažen, avšak je jasné, že jsme narazili na další připravovaný kousek finského výrobce. Zatím nebylo potvrzeno, zda se opravdu dočkáme systému Windows Phone, nebo nás Nokia něčím překvapí, ale některé specifikace jsou až příliš podobné jiným modelům v čele s Nokií 703. Některé parametry jsou ale spíše podivné a chybné (jako například údaj o kapacitě baterie nebo operačním systému). Více se snad dozvíme na konferenci Nokia World, který se koná již příští týden (26.-27. října) v Londýně.

Zdroje: wpcentral.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Norek
Ovšem ta baterka to je fail. Já mám 960mAh a po roce a půl mi telefon vydrží klidně i 3 hodiny, když jsem online. Katastrofa

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze