Nezávislý test už po 3. ohodnotil datovou a hlasovou síť Vodafonu jako nejlepší

8
Nezávislý test už po 3. ohodnotil datovou a hlasovou síť Vodafonu jako nejlepší
Fotografie: vodafone.cz
  • Měření prostřednictvím 4 800 hovorů a 1 900 datových testů ukázalo, že Vodafone v rámci testu dosáhl nejvyššího skóre pro datové přenosy a nejspolehlivější hlasové služby
  • Renomovaná společnost P3 communications udělila Vodafonu Czech Republic certifikát „nejlepší v testu“ (Best in Test, Best in Data, Best in Voice) díky zisku 942 bodů z tisíce možných
  • Konkurenční operátoři získali 930 a 906 bodů

Dosáhli jsme nejlepšího výsledku v rámci nezávislého měření společnosti P3 communications v historii měření v České republice. Dosažené bodové skóre v nezávislém testu řadí Vodafone ČR mezi Top 5 operátorů v Evropě. To je skutečně zásadní ocenění naší dosavadní práce a i nadále chceme přinášet zákazníkům další nové možnosti a čím dál vyšší kvalitu služeb,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu, a dodává: „Naše investice do výstavby sítí nové generace v posledních letech se odrazily i ve výsledcích testů a zákaznické zkušenosti. Péči o kvalitu naší sítě dokládá i to že se jedná o celkové třetí vítězství.

V období od 13. do 28. 4. 2018 probíhalo v České republice nezávislé měření kvality mobilních sítí společností P3 communications, globální renomovaná společnost pro nezávislé testování mobilních operátorů. Měření probíhalo v reálných podmínkách v Praze, Brně, Plzni, Ostravě a dalších 32 městech a při přesunech mezi nimi. K měření sloužil mobilní telefon Samsung Galaxy S8 pro hlasové služby i pro měření kvality datových služeb sítě.

Vodafone dosáhl nejvyššího procenta kvalifikovaných hovorů, tj. úspěšně navázaných a ukončených. Překonal konkurenci v kvalitě přenášeného hlasu pro každou z vyhodnocovaných geografických oblastí, tedy ve velkých městech, menších sídlech i na cestách mezi nimi. Celkem získal Vodafone v testu hlasových služeb 362 bodů ze 400 možných, Operátor 2 získal 359 bodů a Operátor 3 obdržel 344 bodů.

V případě datových služeb, které společnost P3 communications měřila s důrazem na 4G/LTE, získal Vodafone celkové nejlepší bodové hodnocení opět pro všechny tři hodnocené oblasti velkých a menších městech i na cestách. Síť společnosti Vodafone získala 580 bodů z 600 možných, Operátor 2 získal 571 bodů a Operátor 3 dosáhl na 562 bodů.

Testování sítě ukázalo přínosy nových možností pokročilé technologie 4G/LTE. V testované geografické oblasti společnost P3 communications naměřila v síti Vodafone při testu sedmisekundového stahování dat průměrnou hodnotu 83,8 Mbps. Operátor 2 dosáhl rychlosti 74,1 Mbps a v síti Operátora 3 se data stahovala průměrnou rychlostí 40,5 Mbps.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Jos
Tak určitě ???? a za týden tady bude T-Mobile a O2 pokaždé s jinou agenturou.
Pesedm
(reklamní sdělení)
haha
takové keci :D vodafon uz nikdy
Vestor
To dá rozum. Díky tomu, že při hovoru slyšíte s vteřinovým zpožděním ozvěnu vlastních slov, je ta kvalita hovoru vlastně dvojnásobná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze