Nexus 5X ukládá některé fotografie obráceně, Google říká proč

4

Jednou z letošních novinek řady Nexus je i model 5X, který pro Google vyrábí jihokorejské LG. Novinka se již na mnoha trzích začala prodávat a spolu s tím se objevují první uživatelské zkušenosti. První uživatelé si stěžují, že některé snímky mají uložené obráceně. Google nyní vysvětluje, proč k tomu vlastně dochází.

Google Nexus 5X

Nexus 5X je níže postavenou letošní novinkou z řady referenčních telefonů Nexus, avšak i přesto se snaží zaujmout dobrou výbavou a důraz je kladen i na fotoaparát, který má rozlišení 12,3 megapixelů. Právě s ním souvisí hned první problém, který se mezi uživateli objevil. Ti hlásí, že jim Nexus 5X některé pořízené fotografie ukládá obráceně. Logicky se zdálo, že půjde o softwarový problém který se Googlu nepodařilo podchytit. Realita je však úplně jiná. Google je ve všem zcela nevinně.

TIP! Vyzkoušeli jsme nový Nexus 5X, podívejte se na video a fotogalerii

Google Nexus 5X

Vše vysvětluje inženýr Googlu Eino-Ville Talvala, který k problému uvedl, že v novém Nexusu 5X je hlavní čip fotoaparátu namontován v méně běžné orientaci. Problémem je, že s touto změnou si neporadí staré rozhraní fotoaparátu, které ještě používají mnohé aplikace třetích stran. Pokud jde o nativní aplikaci Fotoaparát v Nexusu 5X, ta samozřejmě problém nemá, neboť využívá novější rozhraní. Pokud uživatelé nechtějí mít snímky obráceně, musí najít aplikace třetích stran s novým rozhraním, případě se pokusit přesvědčit autory stávajících aplikací, aby přistoupili k aktualizaci.

Google Nexus 5X – první pohled

Technické parametry Google Nexus 5X

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 72,6 × 7,9 mm, 136 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12,3 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 4×1,8 GHz + 2×1,8 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostlistopad 2015,

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
ANO
Takze v tom gugl nevinne rozhodne neni, kdyz udelal zmenu, ktera je zpetne nekompatibilni a dovolil aplikacim, aby mohly bezet ikdyz jsou nekompatibilni. Tomu se v programatorskem zargonu rika diletantstvi ..... vetsinou tyhle nekompatibility postihujou neplaceny svet opensource, kde na to kazdy kali .... evidentne gugl jen dokazuje, ze na vyvoj softwaru (natoz OS) proste nema ..... by me zajimalo jak chcou na zelene louce s nulovym knowhow (=bez lidi) zacit vyvijet procesory:o) To bude zas dilo!
ano ani ne
Google nemá vysvětlovat, ale zařídit, aby foto konzument měl všechny funkce v pořádku, ale to by potom nepořebovali hlavního inženýra :-)
Michal
Mám Nexus 5x. Fotím originální aplikací od Googlu, takže by neměl být problém. Jenže pokud touto aplikací nahraji video, v PC je ve všech přehrávačích "vzhůru nohama". A to samé platí pro přehrávání na Smart TV. A to už je dost velký problém. Takže milý Google, takovéto "vysvětlování" si můžeš strčit někam, mobil vracím. Čau.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze