Nevybuchují, jen se nezapnou. Pár Samsungů Galaxy Note8 má problémy s bateriemi

15
Nevybuchují, jen se nezapnou. Pár Samsungů Galaxy Note8 má problémy s bateriemi
  • Někteří uživatelé hlásí problémy s bateriemi Samsungu Galaxy Note8
  • Po úplném vybití nejde telefon zapnout ani s připojenou nabíječkou
  • Trable se týkají zejména modelů s procesorem Snapdragon

Patrně mnoho čtenářů má ještě v paměti podzim roku 2016 a neslavný osud Samsungu Galaxy Note 7, který měl kvůli závažným problémům jepičí život. Nástupce měl proto obzvlášť obtížný úkol. Musel nejen zaujmout, ale také napravit pošramocenou reputaci. A podařilo se, Galaxy Note8 je špičkovým telefonem bez vážných nedostatků či vad. Ani jemu se však menší obtíže nevyhnuly, což je však osud všech drahých telefonů, které bývají pod uživatelským drobnohledem.

Samsung Galaxy Note8

Aktuálně se objevily stížnosti uživatelů, a to opět na baterie. Problém se konkrétně týká situace, kdy dojde k úplnému vybití telefonu. Následně jej už nelze zapnout, a to ani po připojení na nabíječku. Potíže potvrdil i samotný Samsung, který dodal, že v tuto chvíli registruje jen několik málo oznámení s tímto problémem, která jsou navíc takřka ve všech případech z trhu v USA. To by mohlo naznačovat, že se problém pojí s verzí obsahující procesor Snapdragon 835. Na evropských trzích, včetně toho českého, se prodává Galaxy Note8 s procesorem Exynos 8895.

Konkrétní příčina problému však ještě odhalena nebyla. Samsung by však několik dotčených kusů měl uživatelům vyměnit. Obdobný problém údajně trápí i starší duo Galaxy S8 a Galaxy S8+. V jejich případě je však počet uživatelů, kteří potíže hlásí, ještě menší a současně zatím ani jeden případ nebyl výrobcem oficiálně potvrzený.

Samsung Galaxy Note8

Rozměry162,5 × 74,8 × 8,6 mm, 195 g
DisplejSuper AMOLED, 6,3" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Series (8895), 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:50 hodin

Zdroj: pcwelt.de, fonearena.com

Diskuze ke článku
StalkerPetr
ještě že k nám dodávají Exynos. Ten byl vždycky lépe odladěn a bez problémů. Konspirační teorie: "zajímavé že i jako minulý rok pouze v Améru - Applistánu" :-) pro pobavení
Můj je v poho :-)
Janek
Jsem přesvědčen o tom, že vybít baterií mobilu na absolutni nulu u top výrobků Samsungu běžným způsobem neni možné. Za posledních 6 let používám již třetí zařízení Samsung a vždy automatika vypne zařízení cca při 6% zbývající kapacity, to zn. žádná nula.
Po připojení nabíječky jsem vždy provoz obnovil. Samozřejmě jsem předem cca při 15% zbývající kapacity baterie vyzván k dobiti baterie.
Pokud nejde skutečně o výrobní vadu, pak se jedná o neodpovědné jednání uživatele. Nejvhodnější by byla kontrola nezávislou zkušebnou a teprve potom zhodnotit stav a ne předem vytvářet názor, že se jedná o stejnou situaci jako u note 7.
Pesedm
:D
Ps. těžko tipovat co to bude další rok
Carda
Nejen že tam kvůli nudloidnímu displeji nenacpali větší kapacitu ale dokonce se po vybití na nulu vůbec nezapne :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze