Nejtenčí telefon v redakci: Kazam Tornado 348 atakuje 5 mm

17

V redakci testujeme nejtenčí telefon, který si můžete momentálně koupit. V České republice jej prodává Kazam a jmenuje se Tornado 348. Jeho tloušťka je neuvěřitelných 5,2 milimetru, a to, pozor, po celé ploše. Ultraštíhlé tělo si ale žádá kompromisy a nevyhnul se jim ani Kazam. Podívejte se na fotogalerii novinky.

KAZAM Tornado 348

V redakci pro vás testujeme nový Kazam Tornado 348 s rekordně nízkou tloušťkou 5,2 milimetru. Jedná se o rebrandovaný Gionee Elife S 5.1, který se prodává v Asii. Na rozdíl od něj si ale můžete Kazam oficiálně koupit i v České republice a jedná se tak momentálně o bezkonkurenčně nejtenčí telefon na trhu. Stojí ale za to i v jiných ohledech?

KAZAM Tornado 348

Telefon působí velmi hodnotně a elegantně, obzvláště v kombinaci zlatého rámu a bílých ploch jde o učiněnou stylovku. Potěší kovový rám, který příjemně chladí do ruky, ale zároveň díky zaoblení nebrání pohodlnému úchopu. Telefon je také extrémně lehký. I přes 4,8palcový displej a tím pádem relativně velké rozměry se podařilo stlačit hmotnost pod 100 gramů.

Za oběť padla baterie, jejíž kapacita se sotva přehoupla přes 2 000 mAh a v praxi asi nebude výdrž nijak zázračná. Telefon však může překvapit a uvidíme, jak si v našem testu povede. Pochválit musím displej. Nemá sice FullHD rozlišení, ale to bychom ani za cenu necelých 7 tisíc korun neočekávali. Díky AMOLED technologii ale poskytuje velmi živé barvy, kvalitní černou a skvělé pozorovací úhly. Displej z telefon doslova září.

KAZAM Tornado 348

Kazam, potažmo Gionee, musím pochválit i za vzorné zakomponování fotoaparátu do těla. Vůbec nevystupuje, jako například u iPhonu 6, který je navíc tlustší a také nemá optickou stabilizaci.

Ve srovnání s klasickými telefony, jako zde s HTC Desire Eye, je to opravdu střízlík

Telefon právě v redakci testujeme a můžete se tak těšit na recenzi i videopohled. Zatím se nás v diskuzi můžete ptát na to, co vás zajímá a přinášíme také podrobnou fotogalerii.

Technické parametry KAZAM Tornado 348

Kompletní specifikace
Konstrukce139,8 × 67,4 × 5,2 mm, 97,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 4,8" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2014, 6 990 Kč
Diskuze ke článku
Jara Cimrman
Das ist gut.5mm? scheiße.Das ist ein kleine.ach so
blue.sun
98 gramu, jak pevne to asi bude? S peti milimetry to bude slusna ohybacka.
Lukáš
Popravdě čučím jak puk, telefon jako takový vypadá nádherně a bral bych ho hned. Sice nejsem zastánce ztenšování, ale v tomto případě se to vážně povedlo. Dost možná to v praxi nebude to pravé a odhalí se nějaký neduh, jako slabá výdrž atp., ale zde by si měli vzít paradoxně ostatní inspiraci, tělo klidně tlusčí, akumulátor 3Ah a byla by to bomba. Až budete dělat nějaký ten podrobný test, zkuste prosím vedle tohoto přístroje položit iphone6, podle mě zbledne závistí. Nechápu, že s podobným přístrojem musí přijít nějaký kdoví kdo a ne někdo z bájných velkých výrobců. Dal bych tam tak 4,5", tlusčí tělo-větší aku, vychytat pár drobností a byl by to hit :)
mirek
Mrňavý displej, mrňavá kapacita baterie, mrňavá velikost paměti, LTE chybí. Nedal bych za tuhle hrůzu ani 2.000 natož skoro 7. Strašné!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze