Nastupuje 8K video? Xiaomi již připravuje smartphone, který jej dokáže natáčet

17
Nastupuje 8K video? Xiaomi již připravuje smartphone, který jej dokáže natáčet
  • Budoucí telefon Xiaomi má mít schopnost nahrávat 8K video při 30 FPS
  • Žádný telefon to doposud neumí
  • Zapotřebí však bude další generace procesorů od Qualcommu

Vývojářské fórum XDA-Developers přineslo velmi zajímavou informaci o budoucím špičkovém telefonu od Xiaomi. Ve zdrojovém kódu aplikace Fotoaparátu v rámci prostředí MIUI 11 bylo nalezeno, že maximální rozlišení nahrávaného videa bude činit 8K při 30 FPS, konkrétněji 7 680 × 4 320 pixelů při 30 snímcích za vteřinu. Video v takto vysokém rozlišení žádný současný telefon Xiaomi nahrávat nezvládá. Vrcholem je 6K rozlišení s 30 FPS u Mi MIX Alpha.

Xiaomi

Jediným telefonem na světě, který dokáže nahrávat 8K video, je Nubia Red Magic 3, avšak takto vysoké rozlišení zvládá pouze s mizernými 15 FPS. Pokud by aktuálně chtěl někdo ve svém zařízení nahrávat 8K video s 30 FPS, má pouze dvě možnosti, jak toho docílit. Musel by nasadit procesor Exynos 9820, případně Exynos 9825 od Samsungu. Jiné procesory tuto možnost nenabízejí. Je tak velmi pravděpodobné, že Xiaomi bude čekat na nový procesor od Qualcommu, tedy nástupce Snapdragonu 855+, který by již záznam 8K videa měl podporovat.

Diskuze ke článku
Emma
Emma
Zvu vás do soukromého českého sexuálního klubu - http://lady4.fun
Toto je nejlepší místo k nalezení sexuálního partnera!
Čekám na tebe :)
End
Red Magic 3 má pouze 15fps ale v beta testování a myslím si že stačí update a bude mít rázem 30fps, a vážně má 6K Mi mix Alpha? Že sem nic o tom nečetl.
Mir
8K 30fps totalne k nicemu.
Janek
Technické stránky Samsungu potvrzují multiformátový kodek s podporou 8k, domnívám se, že k natáčení videa pomocí smartfonu to má hodně daleko. Musel by se vyrobit celý řetězec, aby to fungovalo. Dosud nikdo žádný příklad natočení videa ve formátu 8k smartfonem neuvedl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze