Nahlédněte do budoucnosti. Samsung ukázal několik možných ohebných displejů

Nahlédněte do budoucnosti. Samsung ukázal několik možných ohebných displejů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung plánuje zařízení s rolovacím displejem
  • Ve hře je také skládací panel ve tvaru písmena S
  • Možná se dočkáme i notebooků s displejem bez rámečků

Samsung patří mezi nejaktivnější výrobce mobilních telefonů s ohebnými displeji. Panely navíc samozřejmě dodává i dalším výrobcům. Divize Samsung Display nyní na svých oficiálních stránkách zveřejnila několik připravovaných konstrukcí ohebných panelů.

Jako první se podíváme na skládací displej ve dvou bodech tvořící tvar písmena S. V rozloženém stavu displej naroste na úhlopříčku 7,2". Za pozornost stojí šikovně umístěné fotoaparáty, které se v případě úplného rozložení nasměrují směrem dopředu, což je při takřka tabletovém režimu žádoucí.

Samsung

Zatímco rolovací displej od LG je navždy minulostí, Samsung na něm pracuje. Naznačuje to další možné budoucí zařízení, která vypadá zdánlivě klasicky, avšak stiskem tlačítka dojde k rozvinutí displeje zhruba o několik málo centimetrů. Vznikne tak dle produktové fotografie prostor pro zobrazení bočního panelu s doplňkovými funkcemi.

Samsung

Samsung Display se vytasil také s obřím 17palcovým skládacím displejem, který lze sklopit na polovinu. Velký panel má poměr stran 4:3 a bude uzpůsoben pro práci v horizontálním i vertikálním režimu. Případné budoucí zařízení bude zaměřeno na produktivitu, což naznačuje například i podstavec, do kterého zařízení umístíte.

Samsung

Na závěr odbočíme od ohebných displejů. Samsung naznačil také možný vývoj u notebooků a ukázal zařízení s displejem, které takřka postrádá jakékoliv rámečky. Ty jsou dokonce tak tenké, že již nezbude místo pro čelní fotoaparát. Ten tak bude údajně skrytý pod displejem.

Samsung
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze