300W nabíjení od Realme bude debutovat už příští týden. Na co se těšit?

aktualizováno
300W nabíjení od Realme bude debutovat už příští týden. Na co se těšit?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Objevit by se mělo v chystaném modelu GT7 Pro
  • Tento telefon má mít i vysokou odolnost IP69
  • Nabití telefonu by mohlo zabrat možná jen 5 minut

Aktualizováno 8. 8. 2024

Jak upozornila gsmarena.com, Realme na sociální síti Weibo oficiálně oznámilo datum debutu 300W technologie nabíjení. Společnost ji odhalí už 14. srpna na speciální akci v Číně.

Původní zpráva z 8. 8. 2024

Závody v co nejrychlejším nabíjení možná v posledních měsících trochu utichly. Důvodem může být, že velcí hráči, jako je Apple a Samsung, se jich vlastně vůbec neúčastní. Nyní se na sociální síti weibo.cn objevily spekulace o tom, že Realme připravuje zařízení s ohromujícím 300W nabíjecím výkonem. V tomto ohledu je potřeba říci, že nejde o prvního výrobce, který by něco takového hodlal oznámit. O 300 W hovořilo už Xiaomi loni v únoru, avšak reálného produktu jsme se prozatím nedočkali. Víme však, že teoretické zařízení s baterií o kapacitě 4 100 mAh a podporou 300W nabíjení by doplnilo energii za pouhých 5 minut, možná i o něco méně.

V případě Realme se však nyní hovoří rovnou o reálném telefonu, jmenovitě o modelu GT7 Pro. Ten by kromě extra rychlého drátového nabíjení mohl lákat například zvýšenou odolností proti vodě a prachu dle stupně krytí IP69. Zaujmout může i nasazení ultrazvukové čtečky otisků prstů přímo v displeji, což je prozatím stále spíše vzácnější u mobilních telefonů.

Připomeňme, že nejblíže takto rychlému nabíjení bylo právě Realme, které nasadilo 240W nabíjení v modelech GT5 a GT Neo5. Zda tedy vlastní rekord překoná, se dozvíme zřejmě v nadcházejících měsících.

Diskuze ke článku
Ivan Ag
Ivan Ag
Budem úprimný - toto potrebuje len idiot. Inteligent vie čo je "time management" a činnosti ako je nabíjanie mobilu si vie naplánovať. Dokážem si nájsť hodinu relatívnej nečinnosti, aby som si z nuly na 100% nabol 5000 batériu len 33W nabíjačkou. A ak to niekto nedokáže, tak nech sa pripraví na skorú výmenu batérie v mobile. Alebo na školenie aby vedel využívať efektívne čas a plánovať si činnosti.
WilhelmMarioBell
WilhelmMarioBell
"Budem úprimný - toto potrebuje len idiot."
LOOOOOOOOOOL

Já si třeba vážím svého času, a nevidím důvod, abych byl otrokem svého telefonu. Proč bych měl "plánovat" nabíjení telefonu, když nemusím?? :D :D :D :D

"A ak to niekto nedokáže, tak nech sa pripraví na skorú výmenu batérie v mobile."
LOOOOOOOOOOL

To samé jsem četl pod komenty k telefonu (který jsem si koupil), který mezi prvními začal nabízet 65W.

Hádejte co? Baterie stále normálně drží, a jedu s ní třetí rok :D :D :D :D

Středověk (nejen na Slovensku) neskončil, středověk v hlavách trvá dodnes :D :D :D
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
300W je zbytečnost, co se mi libí je spíš cesta u Xiaomi která už pracuje na baterii s kapacitou 7500mAh a 100W.
Martin Vit
Když si vezmu, že 100W kompatibilní nabíječkou od výrobce pro telefon je schopné 5000mAh baterii nabít např z 15% za 10min cca na 70-75% a za 15% min na nějakých téměř 85%, což znamená alespoň jeden den normálního provozu telefonu, proč chtít víc. Jestli někdy v telefonech budou baterie s 9000mAh bateriemi, tak to možná bude dávat větší smysl, ale momentálně to je nesmysl už jenom kvůli navícovým technologiím, které je potřeba mít v telefonu, aby se neupek a nepoškodil vlivem toho.
Hezký den všem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze