Mozilla: Tablety s operačním systémem Firefox jsou za dveřmi

Šéf technologického oddělení Mozilly, Brendan Eich, prozradil, že první tablet založený na operačním systému FireFox přijde již velmi brzy. Už na Computexu jsme měli možnost shlédnout první prototyp a jak se zdá, masová výroba tabletu se přibližuje.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Brendan Eich je v technologickém světě dobře známou postavou. On je ten, kdo stojí za vznikem programovacího jazyka JavaScript. Od roku 2003 dlouhodobě spolupracuje s Mozillou a jakžto zastánce open-source projektů i operační systém FireFox spadá do této kategorie.

mozilla-firefox-os-tablet-is-on-the-way-asap

TIP: Novinka Ainol Novo 10 Eternal: výdrž baterie až 15 hodin

FireFox OS se stejně jako většina dalších operačních systému vrhnul nejdříve do vod chytrých mobilních telefonů. Nyní však nastává čas na implementaci systému i do tabletů. První prototyp jsme viděli již na nedávno ukončeném Computexu 2013. Brendan Eich se v posledním rozhovoru vyjádřil, že tablety s Firefox OS budou k dispocizi "ASAP" (anglická zkratka pro: "nejdříve jak jen to bude možné").

Mozilla se kvůli vývoji operačního systému dokonce spojila s čínským gigantem, společností Foxconn, která okamžitě přijala tisíce softwarových inženýrů pro vývoj HTML5 aplikací právě pro Firefox.

Zdroj: PhoneArena