Mobilní Rozhlas se zaměří i na sportovní kluby

Mobilní Rozhlas se zaměří i na sportovní kluby
  • Chytrá komunikační platforma Mobilní Rozhlas rozšiřuje svůj záběr
  • Služba využívaná pro rychlou a efektivní komunikaci mezi samosprávami a jejich občany se nově otevírá také sportovním klubům a spolkům
  • Ambasadorem Mobilního Rozhlasu pro sportovní kluby se stává plavec, trojnásobný olympionik a mnohonásobný medailista z mistrovství Evropy Květoslav Svoboda

Cílem Mobilního Rozhlasu je poskytnout sportovním klubům a spolkům stejné moderní možnosti komunikace, jaké dnes mají obce. Pravidelné informace o dění v klubu jsou pro rodiče mladých sportovců zásadní. Ať už z čistě praktických důvodů, kdy rodič musí mít přehled o termínech tréninků, soustředění nebo závodů či kvůli prezentaci aktivit a výsledků.

Dobře informovaný a zapojený rodič je při výchově a trénování dětí prakticky nepostradatelný, zvyšuje se jeho chuť a ochota pomáhat a výrazně více ocení práci trenéra,“ komentuje důležitost komunikace mezi sportovním klubem a rodiči zakladatel Mobilního Rozhlasu Ondřej Švrček.

Mobilní rozhlas

Díky tomu, že rozhraní Mobilního Rozhlasu je intuitivní a nastavit informační rozesílku dokáže kdokoli bez složitého zaškolení, věří Švrček, že si ke klubům a spolkům rychle najde cestu. Ambasadorem celého projektu pro sportovní odvětví se navíc stal respektovaný plavec a nyní i trenér Květoslav Svoboda, několikanásobný mistr ČR a Evropy a účastník třech Olympiád. Ten sám Mobilní Rozhlas využívá v rámci Plaveckého klubu Znojmo, ve kterém působí.

Když jsem se stal trenérem, chtěl jsem co nejvíce času trávit s dětmi u bazénu, abych jim mohl předávat své dlouholeté zkušenosti. O to více mne překvapilo, kolik času musím strávit administrativou u počítače. Hodně času mi zabrala neefektivní komunikace s rodiči a proto jsem začal hledat lepší řešení,“ popisuje svou cestu k Mobilnímu Rozhlasu olympionik Květoslav Svoboda.

Na Mobilním Rozhlase se mi líbí, jak je jednoduchý, efektivní a spolehlivý. Velkým ulehčením je třeba možnost snadno si rozřadit rodiče do skupin podle věkové kategorie dětí a poté jim posílat zprávy jediným klepnutím. Pro výchovu mladých talentů jsou pro nás dobře informovaní rodiče naprosto nepostradatelní. Vytváří s námi totiž to nejlepší prostředí pro své děti a jejich trénink. Bez zapojených rodičů se sport dělat nedá,“ vysvětluje Svoboda.

Mobilní Rozhlas pro sportovní kluby, spolky i třeba školky již funguje v řadě obcí. Na sportovní kluby se autoři projektu rozhodli zaměřit po velkém úspěchu právě ve školkách, kde si rodiče i učitelky a učitelé možnost chytré vzájemné komunikace rychle osvojili a oblíbili. Pokud Mobilní Rozhlas využívá obec, ve které sportovní klub působí, může pro něj obec zažádat o podlicenci. Podmínkou to ale není a kluby mohou zažádat i o vlastní zapojení.

Stáhnout Mobilní rozhlas

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze