Mobilní aplikaci pro Android a iOS nabízí také banka Zuno

Svou mobilní aplikaci pro správu svého účtu nabízí také Zuno. Dostupná je zcela zdarma pro Android a iOS. V její nabídce naleznete takřka totožné funkce jako v klasickém internetovém bankovnictví. Nejste tedy omezeni jen na informace o zůstatků či jednoduché platby. Můžete si sjednávat půjčky, měnit limity na platební kartě či skenovat faktury a složenky.

Představením nové aplikace mobilního bankovnictví je online banka ZUNO o další krok blíž k tomu, aby se stala plnohodnotnou primární bankou. Aplikace pro operační systémy Android a iOS je dostupná pro všechny klienty i neklienty bez jakýchkoliv poplatků.

Stažení z obchodu Google Play

“Rádi bychom se prostřednictvím ZUNO aplikace ještě více přiblížili všem klientům. Je to další krok v naší cestě stát se primární bankou,“ říká Oyvind Oanes, člen představenstva ZUNO zodpovědný za marketing. „Jednoduchost je pro nás klíčovým slovem nejen při vývoji našich produktů, ale i při nastavování možností klienta spojit se se svou bankou. Proto je naše nová aplikace jednoduchým, rychlým a bezpečným způsobem spravování peněz.“

Kompletní servis

Aplikace Zuno Mobile Banking je opravdu všestranná a s její pomocí si zařídíte vše potřebné pouze přes váš telefon. Samozřejmostí je kontrola vašeho zůstatku na účtu i přehled všech vašich transakcí. Mimo to ale máte možnost prohlédnout si vaše trvalé příkazy a souhlasy s inkasem. Snadno také zkontrolujete svá spoření včetně úrokových sazeb.

Úvod prostředí aplikace a historie transakcí

Spravovat lze také kreditní a debetní karty. Můžete je zcela zablokovat a snadno měnit limity pro platbu či výběr z bankomatu.

Provádět můžete samozřejmě domácí platby i platby na vlastní účty. V aplikaci je integrován i praktický skener faktur a složenek. Postačí tedy jen na fakturu či složenku namířit fotoaparát telefonu a vše bude předvyplněno za vás.

Nastavit si můžete funkci SMS Plus, která vás informuje o dění na účtu a k dispozici jsou rovněž push notifikace.

Ke kompletnímu servisu patří i kurzovní lístek či pěkný přehled všech bankomatů v okolí s možností nechat se k danému bankomatu navigovat. Vhod může přijít funkce augmented reality (rozšířená realita), kdy jste pomocí kamery telefonu k místu navigováni.

Příjemným překvapením je funkce demo. Pakliže, stejně jako my, nemáte účet u Zuno, můžete si nechat spustit demo, které velmi věrně simuluje aktivovaný a využívaný účet. Můžete si tedy vše vyzkoušet předem.

„Do vývoje mobilní aplikace ZUNO jsme investovali mnoho času a úsilí, abychom si mohli být jistí, že klientům přineseme propracovaný a kvalitní produkt,“ přibližuje Peter Lakata, šéf produktového managementu v ZUNO. „Věřím, že i díky funkcím jako vyhledávač bankomatů či skener faktur se aplikace stane užitečným nástrojem pro každého klienta ZUNO s chytrým telefonem.“

Ovládání

Aplikace pro telefony s Androidem je v obchodě Google Play dostupná již bezmála tři týdny. Zkoušeli jsme ji na telefonu Sony Xperia S. Verze pro Android sice působí přehledně, ale zdá se, že ji vývojáři pouze lehce přepracovali z verze pro iOS. Celé prostředí je rozděleno na dvě části. V levé se nachází seznam položek, které vysouváte buď tlačítkem v horní části displeje nebo tlačítkem menu pod displejem. Při potvrzení volby v seznamu položek bych očekával, že seznam zmizí a zůstane prostor pro zobrazení informací. Bohužel menu ustoupí jen částečně a výsledkem je, že nevidíte pořádně ani menu, ani informace. Je nutné dvakrát stisknout tlačítko menu, aby byl seznam položek zcela skryt.

Ovládání by si tedy zasloužilo alespoň částečně přepracovat. Výše popsaný způsob jen zbytečně zdržuje. Jinak je aplikace opravdu přehledná a po chvilce se v ní snadno zorientujete.

Kde stahovat?

Aplikaci Zuno Mobile Banking můžete stahovat z obchodů Google Play (Android) a Appstore (iPhone). Verze pro Android zabere zhruba 6 MB a vyžaduje minimálně Android 2.2 Froyo. Verze pro iOS si ukousne takřka 20 MB a vyžaduje minimálně iOS 4.0. Od 11. lsitopadu, kdy byla aplikace spuštěna, získala již 7000 stažení. Aplikace pro Windows Phone prozatím dostupná není. Dle zástupců Zuno o ní prozatím není zájem. Do budoucna ji však očekávat můžeme, v závislosti na vzrůstající oblibě právě operačního systému od Microsoftu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze