Microsoft vypustil preview build 10130 s dalšími vylepšeními

2

Microsoft vydal další build Windows 10 Insider Preview pro PC, který nese číselné označení 10130. Aktualizace, která je k dispozici přes Fast ring, přináší celou řadu vylepšení, a to včetně možnosti přizpůsobení nabídky Start, změny ikon některých defaultních aplikací a složek a také zlepšení klávesových zkratek.

Microsoft vypustil Windows 10 PC Insider Preview build 10130, opět se můžeme těšit především na optimalizaci a stabilizaci, ale také na několik novinek a úprav. Nově si můžete upravit některé nastavení nabídky Start vstupem do nastavení aplikace -> Přizpůsobení -> Start. Můžete si zde vybrat, jestli se nový Start objeví přes celou plochu, případně pouze ve své zmenšené části. Můžete si zde upravit také umístění položek v nabídce Start.

Windows 10

V Microsoftu aktualizovali také některé ikony aplikací, a to z důvodu čistšího vzezření a také pro udržení konzistentního vzhledu prostředí. Pro Microsoft byla velmi důležitá zpětná vazba uživatelů, změna ikon je tedy podmíněna jejich nápady a také stížnostmi.

Windows

Další novinkou je navrácení možnosti vysunout lištu s kontextovými tlačítky v aplikaci swipenutím seshora (pokud ji daná aplikace má) u tabletů. Tato možnost je dostupná ve Windows 8.1 a na základě proseb ze stran uživatelů tak byla navrácena i do OS Windows 10. Co se týče Cortany, respektive hlasové asistentky v podání Microsoftu, nyní ji lze kromě tlačítka nebo hlasu aktivovat klávesovou zkratkou windows klávesy + C, hlasové zadávání vašich příkazů tak bude ještě rychlejší, než dříve.

Vyřešeny byly i problémy s přehráváním videa a aplikace přes celou obrazovku v nezmenšené podobě. Přibyla také funkce Microsoft Tisk do PDF, jednoduše stačí po zmáčknutí klávesové zkratkou pro tisk zvolit tuto možnost, vše ostatní obstará systém.

Známé problémy v této verzi

  • Aplikace pro e-mailovou komunikaci může padat z důvodu nízké paměti, problém je také to, že se nesynchronizuje pošta v případě, že je aplikace na pozadí – Microsoft má v plánu tuto chybu opravit skrze Windows Update.
  • Problémy s Wi-Fi připojením – v takovém případě pomůže jedině restart systému.
  • Některé plovoucí nástroje (Start, Cortana, síť, Action Center) se nemusí skrýt. Tento problém je dočasný, stačí volbu několikrát opakovat (opět je plánována oprava skrze Windows Update).

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
pes
Co se týká těch ikon, tak za mě jsou stále nejlepší ty z win 7(8).
jirka 3
To je rychlost,vyslo to už v pátek:-)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze