Microsoft přidá k modré obrazovce smrti QR kód s řešením

17

Pokud používáte operační systémy Windows již dlouhá léta, jistě jste někdy měli tu čest se setkat s nepříjemnou obrazovkou modré barvy, která hlásí méně či více závažný problém. Proto se ji přezdívá Modrá obrazovka smrti. Nově tuto obrazovku Microsoft obohatí o QR kód.

V zahraničí nazývaná jako „Blue screen of death“, po našem tedy „Modrá obrazovka smrti“, nikdy nevěští nic dobrého. V mnoha případech došlo ke zhroucení celého systému, v těch méně závažných pomohl jen běžný restart. Ať už šlo o jakýkoliv případ, nikdy tuto obrazovku nevidíme rádi. Od Windows 8 tuto obrazovku Microsoft doplnil smutným smajlíkem, který spíše jen tragicky dokresloval, že je něco v nepořádku. Řešení bylo vždy nutné ručně vyhledávat, což by se mohlo brzy změnit.

TIP! Windows 10 rostou nejrychleji, běží již na 270 miliónech zařízeních

Windows 10

Microsoft by v jedné z budoucích aktualizacích mohl tuto modrou obrazovku opatřit ještě praktickým QR kódem, který by v sobě skrýval internetovou adresa. Ta by následně měla uživatele navést na stránky, kde se daný problém řeší. Podmínkou pro toto využití samozřejmě bude mít po ruce chytrý telefon, ve kterém bude čtečka QR kódů.

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Ne, aby k modrym obrazovkam ted jiz se smajlikem nechochazelo, oni pridaji QR kod. Tragedi!!!
Lsn
Už jsem se k tomu vyjadřoval na Martinovo twitteru...
Anton
To řešeni je snadnė ...zahodit mrkvosoft do kose a koupit android nebo iphone...
max
A presne kvuli takovym trapnostem ve win jako modra obrazovka, caste zamrzani systemu a restarty, radeji pouzivam linux nedo osx.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze