Microsoft KIN je mrtev, ať žije Windows Phone 7

Ať vypadala řada KIN přístrojů od Microsoftu sebevíce optimisticky, společnost se rozhodla jít jiným směrem. Oficiálně totiž oznámila, že řadu KIN ruší a soustředí veškeré své zdroje do vývoje chystaného systému Windows Phone 7.

„Microsoft se rozhodl soustředit se na spuštění systému Windows Phone 7, a tak nepustí do prodeje v Evropě sérii KIN v letošním roce, jak se původně plánovalo. Také integrujeme tým, který pracoval na projektu KIN do týmu WP 7, který převezme zajímavé nápady a v budoucnu využije pro systém Windows Phone 7. Spolupráce s Verizonem na současné sérii KIN bude nadále pokračovat,“ znělo oficiální oznámení společnosti.

Po dost slabých prodejích řady KIN v Americe a negativních recenzích ani není moc překvapivé, že se Microsoft rozhodl série vzdát. Když totiž investujete tolik peněz, času a úsilí do něčeho, co se popisuje jako největší mobilní chyba v historii, vzdát to a směřovat své úsilí jinam se zdá být jako správná volba. Zvláště, pokud si Microsoft jednoduše nemůže dovolit další finanční ztráty, které vývoji Windows Phone 7 rozhodně nepřilepší.

zdroj: www.gsmarena.com