Microsoft chystá nové tablety Surface, včetně mini verze

6

Když Microsoft přišel se svými tablety Surface, tak tím zaskočil nejen své OEM partnery, ale i širokou veřejnost. Firma, která doposud vyráběla jen periférie k počítači, přišla se svými tablety, takže Microsoft už není dávno jen softwarová společnost. A nyní se proslýchá, že v Redmondu chystají nové tablety řady Surface, včetně mini varianty, která je velmi očekávaná.

Aktuálně Microsoft nabízí 2. generaci svých tabletů a také Surface RT za zvýhodněnou cenu. I přes to, že i na 2. generaci tabletů Surface Microsoft tratil, tak chystá další generaci. Ačkoliv mnoho výrobců nabízí 8" tablety s procesorem Intel Atom a plnohodnotnými Windows 8.1, tak Microsoft chce jít stále cestou Windows RT. Může se to zdát jako špatný nápad, ale pokud v Redmondu zapracují na optimalizaci, tak by mohli dosáhnout delší výdrže, než jakou mají tablety s procesorem Atom. A také by bylo ze strany Microsoftu hloupé, kdyby chtěl zabít systém, který tak úpěnlivě propaguje.

Tablet Surface 2

Mini variantu tabletu Surface má údajně pohánět čipset Qualcomm, přičemž Microsoft doposud spoléhal na procesory Tegra od nVidie. Tablet má údajně disponovat 7,5" displejem s rozlišením 1 440 × 1 080, tedy displejem s poměrem stran 4:3. Taktéž má být zahrnutá podpora pro stylus, tablet tak může být vhodný i jako poznámkový blok. Krom tabletu s procesorem ARM má Microsoft uvést i tablet s klasickým procesorem Intel. Nabízí se dvě varianty, buď bude uveden nástupce Surface 2 Pro, což je vzhledem ke stejné nabídce procesorů nepravděpodobné, nebo budou uvedeny dvě varianty zmenšené varianty Surface mini, což by dávalo smysl.

Oba tablety by měli být uvedeny 20. května, ale Paul Thurrott tvrdí, že novinky budou uvedeny spíše až v druhé polovině června. Ať tak, či onak, je téměř jisté, že Microsoft chystá zmenšenou variantu svých tabletů, ovšem my se jich nejspíše nedočkáme, ale třeba Microsoft překvapí a začne konečně prodávat tablety Surface i u nás, v ČR.

Zdroje: bloomberg.com, windowsitpro.com, theverge.com, blogs.computerworld.com

Diskuze ke článku
Martin P.
Aktuálně Microsoft nabízí 2. generaci svých tabletů a také Surface RT..... ....Ty tablety se nejmenují "Surface RT" ale Surface , Surface 2 a Surface 2 PRO viz stránky MS. Nic jako "Surface RT" nepíší.

On je v tom nepořádek, protože Surface a Surface 2 je s operačním systémem Windows RT. Za to pro Surface PRO je s OS Windows 8.x . Takže se vžila zkomolenina "Surface RT"
Aljoša
To je všechno krásné, ale k čemu to, když se ty tablety u nás nebudou prodávat? Připadám si jak někde ve třetím světě. Já chápu, že kupní síla u nás není tak úžasná jako na západ od nás, ale jako by to byl problém ty tablety tady zpřístupnit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze