MEIZU M6T: Důkaz, že špičkové technologie mohou být dostupné

MEIZU M6T: Důkaz, že špičkové technologie mohou být dostupné

MEIZU uvádí na český trh model M6T, který jasně ukazuje, proč se tato značka stala během několika let jedenáctým největším výrobcem smartphonů na světě. Dokáže totiž špičkové a drahé technologie nabídnout i v nižších řadách svých telefonů.

MEIZU M6T se řadí do kategorie dostupných smartphonů. Cena modelu s kapacitou 2 GB + 16 GB bude teprve oznámena, ovšem už nyní víme, že varianta 3 GB + 32 GB bude k dostání za 3 499 Kč. Na výběr přitom bude ze čtyř barevných variant: noblesní černé, luxusní zlaté, vyzývavě červené a elegantní modré.

Meizu M6T

Už z prvního pohledu na novinku MEIZU je přitom patrné, že tento smartphone je levný, ale přitom nepůsobí lacině. Design je ohromující. Dokonalá symetrie všech prvků M6T je ukázkou harmonie. Díky zaobleným hranám telefon nejenže skvěle padne do ruky, ale navíc sbírá body za eleganci.

Zadní část těla není chladná jako kov, ani na ní neulpívají otisky jako na skle. Matný leštěný polykarbonát je naopak velmi příjemný do ruky. Další výhodou použitého materiálu je nízká hmotnost – M6T váží při rozměrech 152 x 73 x 8,4 mm jen 145 gramů!

Ponořte se do digitální zábavy

Inženýři MEIZU osadili smartphone M6T 5,7palcovým displejem s poměrem 18:9 a rozlišením 1 440 × 720 pixelů. Ten svým formátem připomíná plátna kin. Díky tomu (a také kvalitě HD+) je sledování filmů na telefonu velmi příjemné a doslova vás vtáhne do děje. Hodnocení displeje ještě zlepšuje vysoká svítivost, která je zárukou výborné čitelnosti i na jasném slunci, a technologie plné laminace poskytující přesnější odezvu.

Meizu M6T

Výjimečnou záležitosti je v této kategorii duální fotoaparát, kterým M6T disponuje. Chlubit se může kombinací těchto parametrů: rozlišení 13 MP se světelností f/2.2 a 2 MP s úžasným portrétovým efektem bokeh. Díky tomu můžete pořizovat fotografie s rozšířenou hloubkou ostrosti. Hlavní fotoaparát pak disponuje snímačem SONY IMX278 RGBW, který poskytuje výborný výkon i při slabším osvětlení.

Přední fotoaparát se chlubí rozlišením 8 MP, k němuž využívá snímač Samsung CMOS se světelností f/2.0. Bonusem je software Arcsoft, který mění selfie v živé portréty s přirozenou barvou pleti.

Meizu M6T

A dostáváme se k srdci M6T – tím je osmijádrový procesor MediaTek MT6750 (4x 1,5 GHz, 4x 1 GHz). Ve spojení s grafickým procesorem Mali-T860 a 4 GB operační paměti je zárukou velmi zajímavého výkonu, který si užijete při rychlé odezvě i plynulém hraní her.

Využijte softwarovou nadstavbu

M6T běží na operačním systému Flyme 6, což je speciální nadstavba Androidu N. Můžete ji považovat za výhodu, protože smartphone díky ní funguje rychle, plynule a je uživatelsky velmi příjemný. Potěší i funkce SmartTouch, která je uzpůsobena ovládání jednou rukou.

Energii k zážitkům z digitální zábavy dodá baterie s kapacitou 3 300 mAh, což je o 10 % víc než u předchozí generace. Její výdrž prodlužuje i chytrý systém, který šetří baterii během užívání telefonu.

Meizu M6T

K dalším příjemným detailům MEIZU M6T patří: odemykání telefonu otiskem prstu (na zadní straně) a také funkce mBack – která umožňuje, aby se uživatel prostřednictvím jediného tlačítka na displeji vrátil na předchozí úroveň nebo na domovskou obrazovku. Budete překvapeni tím, jak vám to zjednoduší život.

Závěr? Výrobce MEIZU opět potvrdil, že dokáže technologie z vyšších řad smartphonů velmi efektivně přenášet do svých nižších modelů a zpřístupnit je tak každému.