MEIZU 16th: šlechtic mezi luxusními telefony

MEIZU 16th: šlechtic mezi luxusními telefony

Smartphone MEIZU 16th zaujme už svým originálním názvem. Řadová číslovka „šestnáctý“ dodává nové vlajkové lodi čínského výrobce nádech aristokratické noblesy, vyzrálosti a také luxusu. A díky tomu přesně vystihuje charakter tohoto telefonu.

MEIZU 16th patří svou výbavou do nejvyšší kategorie chytrých telefonů. Soudě jen podle cenovky byste ho přitom mohli zařadit do střední třídy, ale to by byla chyba. Progresivní výrobce zkrátka umí dělat špičkové technologie cenově dostupnější. Svůj nejvyšší model uvádí na trh ve dvou kapacitních variantách: 6 GB + 64 GB pořídíte za 13 999 Kč, 8 GB + 128 GB koupíte za 15 490 až 15 999 Kč.

Meizu 16th

Vybírat přitom můžete ze tří barevných variant: půlnoční černé, sněhově bílé a modré polární záře. Všechny tři ovšem vypadají velmi elegantně. Přispívá k tomu i kombinace skla a kovu v těle telefonu, které je velmi kvalitně zpracováno. Inženýři MEIZU dokázali telefon nabitý funkcemi vtěsnat do těla o rozměrech 150 x 73 x 7 mm, a to při hmotnosti 152 gramů. Takto lehký smartphone je v nejvyšší kategorii chytrých telefonů absolutní raritou!

MEIZU 16th zdobí šestipalcový displej s rozlišením 2 160 x 1 080 px. Pokrývá přitom téměř 90 % plochy telefonu – na okrajích zůstaly jen velmi tenké rámečky bez jakéhokoliv výřezu. Je čistý a ničím nerušený. Výjimkou je pouze otvor pro přední fotoaparát.

Elegantní i efektivní funkce Super mBack

I vlastnosti AMOLED displeje jsou skvělé. S plnou laminací, vysokou svítivostí a věrnými barvami patří k tomu nejlepšímu, co můžete na trhu dostat. MEIZU jej navíc dokázalo využít pro integrovanou čtečku otisku prstu, která reaguje v milisekundách!

Meizu 16th

U ovládání se ještě na chvíli zastavme. MEIZU se dlouhodobě snaží udělat svým uživatelům život jednodušší, efektivnější i hezčí. Výsledkem toho je mimo jiné funkce Super mBack, která spočívá v tom, že trojici tlačítek pro základní navigaci v telefonu nahradila jednoduchá gesta. Nejenže tím bylo možné využít celý displej pro zobrazení obsahu, ale navíc je toto řešení velmi efektivní – jedním tahem se vrátíte na hlavní obrazovku, delší tah a podržení prstu na displeji vás přesune do režimu s více okny. Velmi chytré řešení!

Je fascinující, že i s tak velkým displejem dokázal čínský výrobce do přední části telefonu vměstnat kvalitní fotoaparát. S rozlišením 20 Mpx, světelností f/2.0 a inteligentním systémem bookeh dokáže konkurovat duálním kamerám. Algoritmus ArcSoft pak z vašeho selfie udělá velmi věrný portrét.

Duální fotoaparát na zadní straně nabízí zcela exkluzivní parametry. Výrobce pro něj využil prvotřídní senzor SONY IMX380 a nabízí tyto hodnoty: rozlišení 12 Mpx + 20 Mpx, světelnost f/1.8 + f/2.6, 5 + 6 čoček, trojnásobný optický zoom, bookeh režim a čtyř-osou stabilizaci OIS. Výsledek? Jakmile uvidíte první fotku, budete se sami sebe ptát, proč jste si nedávno koupili tu zrcadlovku.

Nejrychlejší na trhu?

MEIZU 16th běží na osmijádrovém procesoru Qualcomm Snapdragon 845. Nejen díky jádrům o výkonu 2,8 GHz je považován za jeden z nejvýkonnějších. V kombinaci s grafickým čipem Adreno 630 GPU, který potřebuje o 30 % méně energie než jeho předchozí generace, je možné tento telefon považovat za dokonalý nástroj pro hraní náročných multiplayerových her. Toto tvrzení podporuje také 8GB operační paměť.

Meizu 16th

Vaším denním pomocníkem, který ušetří hodiny času, se stane umělá inteligence běžící na technologii Qualcomm Hexagon 685. Ta dokáže díky strojovému učení proměnit smartphone ve velmi efektivního asistenta.

Zbývá dodat, že telefon běží na operačním systému Android 8 s nadstavbou Flyme 7, která je optimalizována pro telefony MEIZU. Na první pohled není její přínos patrný, ve skutečnosti ale zajišťuje, abyste vytěžili z nabitého telefonu maximální výkon.

Vyladěn do detailu

Čínský výrobce se mění v technologického průkopníka, který neustále posouvá hranice. Povedlo se mu to i v oblasti audia, kdy přichází s duálními mikrofony v horní a spodní části telefonu, které si poradí s přijímáním zvuku z jakéhokoliv úhlu, přijatelné vzdálenosti, a to i v rušivém prostředí.

Meizu 16th

Chcete další důkaz, že je MEIZU 16th vyladěný do posledního detailu? Ačkoliv síla měděného chlazení v telefonu dosahuje pouhých 0,4 mm, dokáže v případě kritických hodnot odvézt přebytečné teplo pryč od základní desky. Chytré, že?

MEIZU 16th tedy není originální jen svým názvem, ale především celou řadou technologických řešení. Díky jejich kombinaci by tento telefon nikoho neurazil ani v případě, že by na trh přišel s daleko vyšší cenou.