Malý a kompaktní tablet, to je Samsung Galaxy Tab A9 s podporou LTE

6
Malý a kompaktní tablet, to je Samsung Galaxy Tab A9 s podporou LTE
Fotografie: Samsung
  • Ve výbavě překvapí velmi malá baterie
  • Podporovány jsou až 1TB paměťové karty

Samsung výrazně rozšiřuje své portfolio tabletů, když zkraje měsíce představil třeba Galaxy Tab S9 FE+, který již i testujeme, a dnes přidal nejen Galaxy Tab A9+, ale oficiálně také menší Galaxy Tab A9. Novinka je kompaktní, za což vděčíme 8,7" displeji. Jedná se však jen o velmi základní IPS panel s 60Hz obnovovací frekvencí.

Samsung Galaxy Tab A9

Jihokorejský výrobce prozatím oficiálně nepotvrdil nasazený procesor, ale s největší pravděpodobností půjde o osmijádrový MediaTek Helio G99. Co naopak bezpečně víme, je, že k dispozici je verze se 4GB RAM a 64GB úložištěm. Dostatek prostoru pro data pak zajistí podpora až 1TB paměťové karty. Nepřekvapí nasazení Androidu 13 a díky nadstavbě One UI lze na displeji mít vedle sebe zobrazené až dvě různé aplikace.

Na zadní straně se nachází 8Mpx fotoaparát a nad displejem je pouze základní 2Mpx kamerka. Zde tedy Samsung již výrazněji šetřil. Velkým překvapením, avšak ne v tom pravém slova smyslu, je baterie. Její kapacita je pouhých 5 100 mAh, což má dnes kdejaký běžný telefon. Výdrž tabletu tak zřejmě příliš oslňovat nebude. Nechybí Bluetooth 5.1 a podpora LTE, to v případě varianty, která zvládá vložení nanoSIM .

Samsung Galaxy Tab A9

Samsung Galaxy Tab A9 se již v prosinci podívá i na český trh, a to v grafitové a stříbrné variantě. Cena je stanovena na 5 499 Kč v případě LTE verze, případně na 4 499 Kč, pokud vám vystačí pouze Wi-Fi.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab A9 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce211 × 124,7 × 8 mm, 333 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8,7" (? × ? px)
Fotoaparát8 Mpx
ChipsetMediaTek helio G99,
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.3, NFC: ne
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2023, 5 499 Kč
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
TFT IPS není, buď IPS nebo TFT, a má samozřejmě jen TFT. A jinak děs ten tablet, 8.3" 5100mAh baterie a za tu cenu 😂
Tom Novak
Tom Novak
NO moc bych se displejem u Samsungu neoháněl.U 10" předchůdců A7,A8 byl display u Samsungu jedním slovem hrozný.Uvidíme recenze,snad se konečně Samsung polepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze