Luxusní Nokia 8800 Gold Arte v redakci: živé fotografie

3

Nokia 8800 Gold Arte je v současnosti nejdražším telefonem v nabídce finského výrobce. Její kryt je pokryt 18ti karátovým zlatem a bílou kůží. Podívejte se na živé fotografie a HD video tohoto luxusního telefonu.

Luxusní řada 8800 vždy symbolizovala exkluzivní, i když stále sériově vyráběné telefony, které se vyznačovaly perfektní konstrukcí, kvalitními a nevšedními materiály a samozřejmě také vysokou cenou, která se většinou pohybovala kolem 30 tisíc Kč.

První Nokia 8800 byla představena v roce 2005, kdy navázala na úspěšné modely 8910 a 8910i. od té doby jsme se dočkaly několika novinek, které k základnímu číselnému označení 8800 přidaly také slovní označení. V roce 2006 jsme se tak dočkali vylepšeného zástupce s typickým prolisem a označením 8800 Sirocco. O rok později byla představena Nokia 8800 Arte společně s dražší variantou Saphire Arte, kterou pak v minulém roce následoval model 8800 Carbon Arte.


Historie řady 8800 od roku 2005: zleva modely 8800, 8800 Sirocco, 8800 Arte, 8800 Saphire Arte a 8800 Carbon Arte

U těchto telefonů jde především o exkluzivitu a snahu odlišit se od běžné masové produkce. Funkční výbava je v této kategorii druhořadá, což ostatně dokazuje i pohled na technické specifikace tohoto nejnovějšího zástupce řady 8800. Ta nabídne OLED displej s rozlišením 240 x 320 bodů, 4GB vnitřní paměti, 3,2 Mpx fotoaparát nebo podporu 3G.

HD VIDEO: Nokia 8800 Gold Arte

Exkluzivní balení s bohatým příslušenstvím

V designovém balení nalezneme kromě samotného telefonu také bohaté příslušenství. To čítá nabíjecí stojánek, bluetooth sluchátko (oboje ve zlatém designu), pouzdro z bílé kůže, čistící hadřík a poté samozřejmě obligátní nabíječku a USB kabel.


Stylové pouzdro z bílé kůže


Kvalitní hadřík a malé Bluetooth sluchátko se zlatým doplňkem


Praktický stojánek slouží zároveň jako nabíječka

Design a materiály

Jak již bylo řečeno v úvodu, Nokia 8800 Gold Arte nabídne tělo z nerezové oceli, pokryté vrstvou 18ti karátového zlata. Na přední a zadní straně pak design dokreslují plochy z bílé kůže. Design a zvolené materiály se líbily v mém okolí spíše ženám. Pány osloví spíše dříve představená tmavá Nokia 8800 Carbon Arte.

Zpracování je prvotřídní. Telefon působí, jakoby byl z jednoho kusu. Perfektní je též vysouvání pomocí kuličkových ložisek.

Lesklý povrch je sice fajn, ale samozřejmě se neobyčejně rychle upatlá. Také proto Nokia k telefonu přibalila kvalitní leštící hadřík, který zlatému povrchu vždy vrátí lesk. Pomáhá také měkký vnitřek dodávaného pouzdra, které v rámci možností telefon také očistí.

Jak se zlatá Nokia používá?

Nokia 8800 Gold Arte je luxusní, stylový a nikoliv praktický telefon. Jeho povrch je věčně upatlaný, hlavní kontextová tlačítka se neovládají ideálně a kvůli pomalému procesoru si na každou operaci počkáte o chvilku déle.

Více informací pro vás chystáme do společné recenze Nokií 8800 Gold Arte a Carbon Arte, která na našich stránkách vyjde v blízké době.

Diskuze ke článku
jirka h.
dobry den,zajima me,jakou ma tel odolnost vuci poskrabani a take vlhkosti, dekuji
Ota
Tak pridam i ja svuj dotaz, i kdyz, jak vidim, se zrejme nedockam odpovedi.. :(
Jak je to s displejem, je zapusteny, nebo nad povrchem? Jde mi o to, ze casto se mi stava, ze se odre displej kvuli tomu, ze se mele v kapse o kalhotky, a jak ma displej nezapustenej,tak to je maler
Martin Pultzner
Dobrý den,

displej sice není zapuštěný, ale díky safírovému sklíčku je proti poškrábání poměrně odolný. K poškození jsou náchylné zejména kožené části krytu.

Proti vlhkosti telefon nijak odolný není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze