Lidé údajně nechtějí vyměnitelné baterie, mění totiž celé přístroje

58

Společnost NTB, která provozuje vlastní internetový obchod, vydala zprávu, která vrhá trochu světla na to, jak se chováme k našim přístrojům a jejich bateriím. Zákazníky totiž prý nezajímá, jestli se dá baterie vyměnit, protože zařízení mění rychleji, než je životnost baterie.

Radim Tlapák ze společnosti NTB CZ vydal zajímavou zprávu, která se zaměřuje na to, jestli zákazníky zajímá vyměnitelná baterie v jejich přístrojích. Zpráva zmiňuje to, že nezajímá. Proč? Zákazníci prý počítají s tím, že životnost baterie je delší než životnost jejich zařízení. Ať jde o mobil nebo například notebook, tak počítáme s tím, že náš drahý pracovní nástroj vyměníme do dvou let.

Tip: Akumulátory: současnost a nejistá budoucnost plná šíleností

Nabíječka je v dnešní době pomocník, který nesmí chybět v žádném batohu

Přibližně v 65 % případů ale přístroje používají Li-Ion baterii, která se používá již od roku 1991 a ta není tak kvalitní jako modernější Li-Pol. Špatný dopad má takováto spotřeba baterií i na životní prostředí, které údajně trpí nadměrnou těžbou surovin, jenž se používají k výrobě baterií. Faktorem také bude to, že baterie je někdy tak drahá, že ani nemá cenu do ní investovat.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Dan
V rodině mám 5 notebooků. 2 z nich slouží k plné spokojenosti už s druhou (kvůli ceně neznačkovou) baterií. Asi nejsme průměrní uživatelé, nicméně vyměnitelnost baterie je pro mě důležitý parametr.
kaja
LOL, asi tak jako uzivatele nechteji SD karty a mensi pristroje :D
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
ako keby som to nehovoril predtym,ale tuto pani v diskusiach ma stale presviedcali o opaku.....
Pepik
Teď řeším originální baterii pro xiaomi mi2s a cena 120kč za 2000mAh baterii. Takže nevyměnitelná baterie je dobrá pro výrobce, protože v případě nouze ji vymění v servisu, ale za 10x vyšší cenu, nebo si koupíte nový přístroj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze