LG nezachránil ani Optimus One a je stále v červených číslech

Přestože společnost LG vykázala narůst objemu prodaných telefonů oproti předchozímu roku, je stále v červených číslech co se týče zisku. Může za to absence špičkových smartphonů. Základ portfolia LG v současné době tvoří především levné telefony až střední třída.

Mobilní divize společnosti LG se stále propadá co se týče finančních výsledků. V posledním čtvrtletí roku 2010 sice výrobce prodal o 12% více mobilních telefonů, celkem 30,6 milionů kusů - nicméně na tržbách společnosti to není znát. Ke konci minulého roku ztráta činila 232 milionů dolarů. Důvod je prostý - v současné době spadá drtivá většina modelů do nižší až střední kategorie telefonů. Kromě Optimusu 7 už nenabízí žádný jiný telefon, který by uspokojil i ty nejnáročnější požadavky zákazníků. LG zaznamenává obrovské prodeje svého Optimusu One, který slaví úspěchy po celém světě.

LL P500 Optimus One

TIP: Přečtěte si recenzi Optimusu One

Příslibem do nového roku může být uvedení několika velmi zajímavých modelů v čele s dvoujádrovým komunikátorem Optimus 2X a také modelem Optimus Black s premiérou nového typu displeje NOVA. Dvě high-end novinky s vyšší prodejní cenou by LG měly pomoci vrátit se zpět do plusu.

LG E720 Optimus Chic

TIP: Přečtěte si recenzi Optimusu Chic

Zdroje: lgnewsroom.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze