LG GD510 Pop: dotykáč se solárním panelem

1

Nové LG by se mělo sát dotykovým telefonem pro masy. Nabídne kompaktní design, jednoduché ovládání, přívětivé prostředí a jen základní výbavu. Unikátní však bude zadní kryt, který bude moci být vybaven malým solárním panelem.


LG GD510 Pop

Design nového modelu LG je sice střídmý, ale rozhodně ne nezajímavý. Tělo je vyrobeno z broušeného hliníku a lze tudíž předpokládat, že konstrukční stránka bude provedena na jedničku. Na čelní straně se nachází dostatečně velký a plně dotykový displej. Poměrně neobvyklé je zvolené rozlišení WQVGA – 200 x 400 pixelů. Pod ním své místo tentokrát našlo pouze jedno jediné tlačítko. Jelikož ztratilo své „kolegy“ bude muset plnit hned několik činností. Dostanete se pomocí něho do menu, zpět a využíváno bude i při uskutečnění hovorů.

Nadprůměrné hodnoty dosáhne vnitřní paměť. Celých 8GB by opravdu mělo dostačovat naprosto každému. Telefonu nechybí ani jednoduchý digitální fotoaparát, schopný zaznamenávat snímky v maximálním rozlišení 3 Mpx. Smířit se budete muset s absencí automatického ostření, stejně tak s jakoukoliv formou přisvětlení. Mnoho dalšího prozatím není o novém modelu LG známo. Nicméně ví se, že bude postrádat podporu sítí 3G a bezdrátové Wi-Fi. Ostatně tyt kroky jen potvrzují zaměření telefonu.

Doposud nepotvrzená, avšak z fotografií patrná informace, se týká právě na začátku avizovaného solárního panelu. Klasický zadní kryt baterie bude možné vyměnit za jiný, který právě onen solární panel bude obsahovat. Nezbývá než si počkat na oficiální potvrzení této vymoženosti.


Zadní kryt ukrývající solární panel

LG GD510 Pop by se mělo v Evropě začít prodávat již od poloviny října. Ve stejném měsíci by se měli dočkat i obyvatelé USA. Další trhy budou následovat poté.

zdroj: engadget.com