Aplikace Letiště Praha: kompletní průvodce letištěm Václava Havla
recenze

Aplikace Letiště Praha: kompletní průvodce letištěm Václava Havla

1

Létáte často letadlem a chcete mít po ruce kompletní informace o pražském letišti Václava Havla? Případně letíte jen jednou za pár let na dovolenou a na letišti se vůbec nevyznáte? V obou případech se vám bude hodit aplikace Letiště Praha, kde najdete vše potřebné.

Aplikace Letiště Praha se objevila na App Store a Google Play v průběhu prosince minulého roku. Vytvořila ji společnost Simple Way s.r.o., při pohledu do katalogu na App Store a Google Play zjistíte, že to není její první aplikace věnovaná letecké přepravě. Už dříve vydala AviationDemo (Android) a propracovanější iAviation CS (iOS). Letiště Praha je oficiální mobilní aplikací Letiště Václava Havla Praha.

Co všechno aplikace umí?

Funkce aplikace Letiště Prahy by se daly rozdělit na dvě hlavní části. Tou první jsou online údaje o všech příletech a odletech, druhou částí je bohatý seznam obecných informací, které se pražského letiště týkají.

Informace o příletech a odletech

Informace o příletech a odletech jsou rozděleny do dvou různých obrazovek (Přílety a Odlety), přepínat mezi nimi se můžete buď v menu nebo pomocí ikonek v horní části displeje. Informace jsou zobrazeny ve formě seznamu, u každého záznamu hned vidíte číslo letu, datum a čas aktualizace, čas přistání, terminál, stav, cílovou destinaci a leteckou společnost. Nejsou zde zobrazeny jen plánované přílety a odlety, vidíte vždy i několik záznamů z minulosti.

Zvolený řádek seznamu si můžete "rozkliknout" a uvidíte tam ty samé informace, jako v seznamu, jen v přehlednější formě. Vybraný let si můžete přidat do seznamu vašich oblíbených letů, kde pak u něj můžete vidět i detailní informace o změně stavu letu (začátek odbavování, otevření Gate, zahájení nástupu, poslední výzva atd.). Na tyto změny stavů jste upozorněni i klasickými notifikacemi v prostředí vašeho mobilního OS.

Obecné informace o letišti

Druhou, obsáhlejší, část aplikace tvoří obecné informace, rozdělené na tyto kategorie:

  • Parkování a doprava
  • Obchody
  • Restaurace
  • Odbavení
  • VIP service
  • Služby na letišti
  • Kontakty

Tyto informace jsou stejné, jaké můžete nalézt na oficiálních webových stránkách Letiště Václava Havla Praha. Jsou zpřístupněny v offline formě, pro jejich prohlížení tak nepotřebujete připojení k internetu.

Zdarma pro Android i iOS

Aplikace Letiště Praha je dostupná jak pro operační systém Android, tak i pro iOS. V případě iOS ale nejde o univerzální aplikaci, takže na iPadu ji spustíte jen jako zvětšenou telefonní verzi. Až tolik to zase nevadí, jde o typ aplikace, kterou nejlépe využijete "v terénu", čili optimalizovaná verze pro mobil postačuje.

Stáhnout si ji můžete pro oba systémy zcela zdarma:

Stáhnout Letiště Praha

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Závěr

Letiště Praha je nepostradatelnou aplikací pro všechny cestovatele, kteří využívají letiště v Praze. Budete mít vždy po ruce přehled o všech příletech a odletech, k tomu ještě hromadu dalších informací, které se tohoto letiště týkají. Nebudete muset odbíhat k příletovým a odletovým tabulím, všechny tyto data budete mít ve vašem telefonu.

Hodnocení
90%
Klady
  • Pěkné a přehledné grafické zpracování
  • Informace přístupné i v offline formě
Zápory
  • Seznam příletů a odletů nejde filtrovat a nelze v něm vyhledávat
Diskuze ke článku
stenly
pekne no, ale porad bych rekl Ruzyne a ne VH, stejne jako velka spousta lidi tomu nerekne jinak...ale aplikac edobra ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze