Konec plochých displejů u Samsungu? U vlajkových modelů zřejmě ano

9

Narůstající popularita zakřivených displejů u Samsungu možná přinese menší revoluci. Jihokorejský výrobce by u svých klíčových modelů mohl zcela opustit produkci varianty s klasicky vypadajícím displejem, a to možná již od příštího roku.

Samsung Galaxy Note Edge

S touto informací přišel v jednom rozhovoru samotný šéf mobilní divize Samsungu Dong-jin Koh, který tvrdí, že by společnost mohla zakřivený displej používat jako hlavní rozpoznávací znamení pro své modely řady Galaxy S. A to zejména v případě, kdy může poskytnout přidanou hodnotu zakřiveného displeje v podobě dalších funkcí.

Nepřehlédněte

Až doposud totiž platilo, že Samsung představil nový model nejen v klasické verzi s plochým displejem, ale i ve variantě se zakřiveným displejem. Na mysli máme zejména modely Galaxy S6 / S6 edge, letošní Galaxy S7 / S7 edge, nicméně také již starší sourozence Galaxy Note 4 a Galaxy Note edge. Zejména v případě zástupců řady Galaxy S se navíc větší oblibě těšily varianty s přídomkem edge. Minulý týden se navíc představení dočkal klíčový model Galaxy Note 7, který již spatřil světlo světa výhradně ve verzi se zakřiveným displejem po obou stranách. Předpokládá se, že by ze strany Samsungu mohlo jít o jakýsi test. Pokud získá ze strany zákazníků pozitivní ohlasy, můžeme se v příštím roce dočkat vlajkové lodi Galaxy S8 pouze v zakřivené verzi.

Zdroje: koreaherald.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Toto nechápu. Zkoušel jsem si to, ale nevidím v tou žádnou praktickou využitelnost pro běžné používání. Samsung ať si dělá, co chce. Hlavně aby tuhle blbinku nezačali dělat i ostatní. Už tak stojí high end nekřesťanské prachy. A tohle asi nebude nejlevnější druh displeje/skla ve výrobě.Tuhle
jhz
ZAKŘIVENÝ display u Samsungu znamená konec používání Samsung telefonů v naší firmě. Hotovo!
.
Zahnutý nesmysl je pouze marketingové šidítko pro zvýšení ceny. Zákazníci většinou nejsou blbci a Samsung na to v konečném důsledku doplatí.
Hexagon
Nevidim v to uzitok. Ako dizajnova ficurka v pohode,sam zakriveny displej mam (i ked inak nez Edge) ale inak nic,iba zvysenie ceny. Tie funkcie co sa snazia odprezentovat by dokazal aj rovny displej.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze