Konec dohadům, Samsung Galaxy S4 se prodává dobře

50

Samsungu nemůžeme upřít jednu věc, tou jsou jeho prodeje vlajkových lodí. Desítky milionů prodaných zařízení jsou opravdu úctyhodná čísla. Již nějakou dobu se spekuluje, že nejnovější vlajková loď se neprodává podle představ, nyní se však dozvídáme informace o prodejích a "S4ka" na tom vůbec není špatně.

JK Shin, CEO mobilní divize Samsungu, pohřbil veškeré spekulace o špatných prodejích vlastně jen jednou větou. Samsungů Galaxy S4 bylo prodáno více než 40 milionů kusů. To je velké číslo a veškeré dohady o urychlených připravách modelu Galaxy S5 kvůli špatným prodejům si budou muset najít nový základ. Právě údajné nízké prodeje nynější vlajkové lodi měly za následek vlnu nejrůznějších teorií, které například očekávaly, že Samsung představí Galaxy S5 již v lednu příštího roku.

Oficiální fotografie Samsungu Galaxy S4

Nejdůležitější byly z pohledu prodejů Galaxy S4 první dva měsíce, za které vyslal Samsung do světa přes 20 milionů zařízení. Klasický boom se tedy dá označit za vydařený, prodeje se však příliš nezhoršily a doteď stouply na dvojnásobek, tedy zmiňovaných 40 milionů. Kdy se tedy dočkáme nového Galaxy S5? Zřejmě to bude tradičně po roce, tedy na sklonku dubna 2014. O tomto modelu však zatím žádné ifnormace nemáme a můžeme tak jen spekulovat, zda se opět bude zvětšovat displej i rozlišení, nebo jestli se dočkáme 64bitového procesoru.

Technické parametry Samsung Galaxy S4

Kompletní specifikace
Konstrukce136,6 × 69,8 × 7,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,99" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 2:18 hodin
Dostupnostduben 2013,
Diskuze ke článku
Lukáš Slovák
Lukáš Slovák
Takže si to shrneme - TOP model Samsung Galaxy S3 / Galaxy S4:

1) spoustě spoustě lidí nenávratně umírají základní desky Samsung Galaxy S3 (období kolem jednoho roku používání) a z mobilu je následně už navždy nefungující cihla

2) spoustě spoustě lidí samy od sebe nechutně praskají rámečky Samsung Galaxy Sx (i při velmi pečlivém používání a nošení v pouzdře - únava materiálu)

3) vypalování AMOLED displejů Samsung - po roce aktivního používání např. vypálená horní lišta jako např. na starých plazmách logo oblíbené TV stanice

4) velké problémy s bateriemi Samsung Galaxy S4

Hlavně, že na internetu se v bulvárních magazínech a denících dělá šílená mediální masáž kolem negativ u iPhone - že pár lidem se udělalo nevolno, když zírali do zblbnutí na parallax efekty v iOS 7 OMG! A vyřešeno rychlým update iOS 7.0.3 ... Stejně jako si všechny bulvární plátky a magazíny dávaly záležet na té kachně ohledně obejití čtečky prstu na iPhone 5S. Takové nesmysly, ale o nich se píše všude.
muchg
Haha, prej dostupnost a cena: "9 799 Kč". Kliknete a za ty prachy je S4 mini :D
fjung
Ale Samsung mal v plane predat 100 mil. kusov S4 ak si dobre pamatam......Teda pri uvedeni to tak bolo...myslim aj vasa stranka o tom pisala.....A to 60 mil. uz nedaju

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze