Kde se kouří? Kde se nekouří? Aplikace v mobilu vám to zjistí
recenze

Kde se kouří? Kde se nekouří? Aplikace v mobilu vám to zjistí

1

Chcete-li navštívit nějakou restauraci či podnik, možná vás bude zajímat, zda-li se tam smí či nesmí kouřit. Potom vám přijde vhod česká aplikace s příznačným názvem Kde se (ne)kouří, která byla přesně pro tyto účely vytvořena. Během několika vteřin vám dokáže například zobrazit kuřácké či nekuřácké podniky ve vašem okolí.

S aplikací Kde se (ne)kouří máte vždy po ruce přehled o všech kuřáckých i nekuřáckých restauracích a dalších podniků. Je od českých autorů, aplikace byla oceněna Divokou kartou společnosti Vodafone na desáté AppParade.

Kde se (ne)kouří pro iOS

Po spuštění aplikace uvidíte obrazovku se čtyřmi dlaždicemi s těmito popisky:

  • Kuřácké
  • Nekuřácké
  • Oddělené
  • Bez rozdílu

Po ťuknutí na zvolenou dlaždici dostanete na výběr, jaký typ podniku chcete zobrazit. Typem podniku je myšlena například restaurace, vinárna, motorest a podobně. Nechcete-li výběr blíže specifikovat, můžete vyhledat všechny podniky bez rozdílu. Vyhledané podniky se zobrazí na mapě (je použita standardní mapová aplikace daného systému), pro lepší orientaci se liší barvou. Červené jsou nekuřácké, zelené kuřácké a oranžové podniky mají oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. K podniku je možno se nechat i navigovat. Skrze vyhledávací formulář můžete výběr ještě dále zúžit, například zadáním adresy atd.

Kde se (ne)kouří pro Android

Pro používání aplikace je nutné mít aktivní připojení k internetu, hlavně kvůli výsledkům, které se zobrazí na mapě. Je škoda, že aplikace neumí držet seznam podniků lokálně v telefonu, při neaktivním datovém spojení by mohla zobrazit třeba jen jejich seznam.

Jestliže v aplikaci nenajdete vaši oblíbenou restauraci, není nic snazšího, než ji tam přidat. Bude vás to sice stát několik minut vašeho času, ovšem jistě to ostatní uživatelé ocení. Jste-li provozovatel restaurace či jiného podniku, pak ji tam můžete přidat samozřejmě taky, nic za to nemusíte platit. Aktuální databáze podniků je sice velmi obsáhlá, autoři hovoří o desetitisících záznamech, všechny podniky v ČR ale zatím nepokrývá.

Kde se (ne)kouří pro Android

Aktuálně je možné aplikaci Kde se (ne)kouří stáhnout zdarma pro Android a iOS, na verzi pro Windows Phone se pracuje. Zatím mohou majitelé telefonů na této platformě využít webovou verzi této služby. Testovali jsme vydané verze pro obě aktuálně podporované platformy, co do funkčnosti jsou stejné, liší se jen designem. Subjektivně mi přijde hezčí verze pro iOS.

Kde se (ne)kouří pro iOS

Na konci článku ještě něco málo statistik - celkem bylo přes tuto službu provedeno přes 130 tisíc hledání, zobrazeno kolem milionu výsledků a uživatelé si zobrazili detaily o více než 110 tisíc z nich.

Kde se (ne)kouří pro Android

Závěr

Své uživatele si aplikace Kde se (ne)kouří určitě najde. Je-li vaším hlavním kritériem při výběru podniku či restaurace právě možnost či nemožnost kouřit, pak by vám ve vašem mobilu určitě neměla chybět.

Stáhnout Kde se (ne)kouří

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
70%
Klady
  • Jednoduchá a intuitivní obsluha aplikace
  • Podrobný vyhledávací formulář
  • Snadno zadáte chybějící podnik
  • Možnost navigace k vybranému podniku
Zápory
  • Pro používání je nutné datové připojení
  • Výsledky zobrazí jen na mapě, chybí klasický seznam podniků
Diskuze ke článku
Karel
Tohle je opravdu potrebne, kde se kouri a kde ne. ????? Doporucuji doplnit aplikaci pro multikulturni spoluobcany, 4% spoluobcany apod. Brusel to bude rad dotovat!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze