iPad Air 2 rozebrán: skutečně má tříjádrový procesor a 2 GB RAM

1

Už před několika dny jsme vás informovali o tom, že podle benchmarku GeekBench je Apple iPad Air 2 vybaven procesorem o nezvyklém počtu tří jader, který doplňují 2 GB operační paměti. Nejnovější iPad byl nyní rozebrán a vše bylo potvrzeno. Apple A8X skutečně pracuje se třemi jádry.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Apple totiž jako obvykle při představení nových iPadů neuvolnil detailní specifikace. Sice jsme hned od začátku věděli, že tablet pohání procesor Apple A8X, ovšem mnoho podrobností jsme nevěděli. To se nyní mění díky webu iFixit, který se zabývá právě rozborem smartphonů a tabletů.

gfoyjkspynvgssbp-660x495

TIP: Procesor Apple A8X v iPadu Air 2 nabízí tři jádra a 2 GB RAM

Jak už jsme uvedli, iPad Air 2 je poháněn procesorem Apple A8X, který je tvořen třemi jádry o taktu 1,49 GHz. Tuto sestavu přitom doplňují 2 GB RAM. Také známe konkrétní kapacitu baterie – ta činí 7 340 mAh, což je oproti původnímu iPadu Air s kapacitou 8 827 mAh poměrně velké krok zpátky, na výdrži by se to však díky zlepšené optimalizaci podepsat nemělo.

iFixit jako obvykle bodově ohodnotil náročnost opravy, kdy iPad Air 2 získal pouze 2 body z 10. To znamená, že sami jej opravíte jen doopravdy těžko, podobná hodnocení jsou ale u „jablečných“ produktů běžná.

Zdroj: iFixit