Imagination představilo novou technologii: hry by měly být realističtější

I ty nejpovedenější mobilní hry současnosti mají tendenci vypadat až moc jednoduše a to především kvůli nedokonalým světelným efektům. To je jedna z věcí, která nám připomíná, že na hraní jsou stále vhodnější konzole či PC – Imagination na to myslí, a proto představuje novou technologii, která by měla tento problém eliminovat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Společnost Imagination Technologies právě představila Wizard architekturu pro mobilní čipy PowerVR, které se nachází v obrovském počtu tabletů a smartphonů. Nová technologie propočítává cestu každého paprsku tak, aby každá 3D scéna vypadala mnohem propracovaněji.

powervr-wizard-before

TIP: Imagination Technologies rozšiřuje licenční smlouvu s Applem

Jak můžete vidět na obrázku výše, rozdíly jsou patrné ihned na první pohled a mobilní grafické čipy by se opět měly výrazně přiblížit těm konzolovým. Prvním grafickým jádrem, které využije technologie Wizard, bude high-end model GR6500, společnost ji však hodlá uvolnit i pro další čipy.

powervr-wizard-after

Připomenout musíme, že  Imagination Technologies svá high-end grafická řešení dodává pro společnosti, jako je Apple a Intel.

Zdroj: Imagination Technologies