IM+: mobilní kecálek s širokou nabídkou funkcí a služeb
recenze

IM+: mobilní kecálek s širokou nabídkou funkcí a služeb

14

Dnes si představíme aplikaci IM+, která umožňuje primárně textovou komunikaci napříč téměř dvacítkou různých komunikačních služeb. Existuje v placené i neplacené verzi a podporuje všechny majoritní mobilní operační systémy. Díky ní nepotřebujete mít nainstalované jednotlivé aplikace daných služeb, IM+ je všechny zastoupí.

IM+ patří do kategorie aplikací, díky nimž se můžete připojit k mnoha komunikačním službám. Vše máte pohromadě v jednom programu, nemusíte si instalovat jednotlivé oficiální aplikace, IM+ je umí zastoupit. Podporuje klasické textové zprávy ve formě chatu, mimo ně umí odeslat i fotografie a hlasové zprávy. Neumí telefonovat, aplikace je primárně zaměřená na psanou formu komunikace.

IM+ Pro: iOS

Tradice od roku 2002, podpora 16 protokolů

Aplikace IM+ má na mobilních telefonech dlouholetou historii, společnost SHAPE Services (dnes už SHAPE.AG), která ji vyvíjí, byla založena už v roce 2002. S aplikací IM+ se můžete připojit ke všem známým i neznámým "kecálkům", podporovány jsou následující komunikační protokoly:

Pro našince známé:

  • ICQ
  • Google Talk
  • Facebook Chat
  • MSN/Live Messenger
  • Yahoo!
  • Jabber

A ty méně známé, které patrně nevyužijete:

  • MeinVZ
  • Gadu-Gadu
  • mig33
  • SINA Weibo
  • Fetion
  • Mamba.ru
  • VKontakte
  • Yandex IM
  • Odnoklassniki.Ru
  • Mail.Ru
IM+ Pro: iOS

Push notifikace nesmí chybět

Výhodou aplikace IM+ je podpora Push notifikací. Jednoduše řečeno to pak funguje tak, že nemusíte mít aplikaci vůbec spuštěnou na pozadí, na pozadí běží jen jednoduchý proces, díky čemuž druhá strana vidí, že jste online. Jakmile vám přijde zpráva, dozvíte se o ní díky push notifikacím hned, jak vám dorazí a aplikace se umí i spustit. Toto řešení výrazně šetří baterii oproti stavu, kdy by aplikace byla neustále spuštěná na pozadí.

IM+: Android

Rozdíly mezi placenou a neplacenou verzí

Aplikace IM+ je dostupná ve dvou verzích. Základní verze je zdarma, od placené se liší především tím, že zobrazuje reklamní bannery. Dále neumožňuje připojení ke Skype a neukládá historii zpráv. U bezplatné verze jsou Push notifikace podporovány maximálně s platností 1 den, u Pro verze je to 7 dní. Pro občasné použití to nejsou žádné zásadní omezení, oficiálního Skype klienta si můžete stáhnout pro každou platformu zdarma, přítomnost reklam není nijak rušivá. My jsme vyzkoušeli jak placenou verzi IM+ Pro, tak i bezplatnou IM+.

IM+: Android

Verze pro Android i iOS je kompletně lokalizovaná do češtiny, Windows Phone verze je v angličtině.

IM+ Pro: iOS

Funkčně jsou verze pro jednotlivé mobilní operační systémy víceméně shodné, liší se grafickým zpracováním, každá aplikace plně respektuje pravidla GUI (grafické uživatelské rozhraní) jednotlivých platforem.

IM+ Pro iOS

Spodní řádek displeje je vyhrazen na přepínání mezi hlavními obrazovkami aplikace. Jsou to Kontakty, Zprávy (chaty), Účty, Status a Více, kde se ukrývá mimo jiné i Nastavení. Kontakty vidíte v seznamu pod sebou, díky grafickým ikonkám komunikačních služeb hned vidíte, do které služby kontakt patří a v jakém je aktuálně stavu.

IM+ Pro: iOS

Nastavení účtů se synchronizuje přes iCloud, máte-li iPhone i iPad, nemusíte na druhém zařízení vše konfigurovat znova. Aplikace je univerzální, optimalizovaná jak pro iPhone, tak i pro iPad, to oceníte hlavně v případě placené verze. Nemusíte si kupovat dvě odlišné verze pro tyto zařízení, stačí verze jedna.

IM+ Android

Graficky se verze pro Android blíží iOS verzi, jen s tím rozdílem, že záložky pro přepínání najdete v horní části aplikace. Tyto záložky rychle zpřístupní nejpoužívanější obrazovky aplikace, což jsou Kontakty, Chaty a Účty. U každého kontaktu vidíte jeho stav a ikonku služby, ke které se vztahuje, pokud máte kontaktů hodně, můžete si jedním kliknutím vypnout zobrazení offline kontaktů a vidět jen ty, co jsou online.

IM+: Android

Další volby a funkce se zpřístupní po stisku "androidího" tlačítka Menu, zde můžete vyhledávat kontakty, přidávat nové, měnit váš stav (Online, Offline atd.), vstoupit do Nastavení či se odhlásit. Odhlášení vás odpojí od všech služeb, pokud chcete zůstat přihlášení ale nemít spuštěnou aplikaci, jednoduše ji například tlačítkem Domů minimalizujte na pozadí nebo využijete Push notifikací, kdy ji ani spuštěnou mít nemusíte. O nové zprávě budete upozornění v notifikační systémové liště.

IM+: Android

IM+ Windows Phone 7.5

Design IM+ pro Windows Phone je plně v režii Metro stylu, aplikace docela vkusně zapadá do systému. Pohybem prstu po obrazovce směrem vlevo a vpravo se přepínáte mezi obrazovkami se seznamem kontaktů a aktivními chaty. Další funkce jsou dostupné prostřednictvím malých ikonek ve spodní části displeje, zde můžete zakládat či editovat účty, měnit stav, vstoupit do Nastavení nebo vyhledávat v kontaktech. Aplikaci lze ukončit a formou push notifikací budete upozorněni na nové zprávy.

IM+: Windows Phone 7.5

Nejen zprávy, ale i fotografie a zvuk

Jak už jsem se zmiňoval, mimo zpráv umí IM+ odesílat i fotografie a zvukové nahrávky (kromě Windows Phone, ta umí jen fotografie). Není to realizováno klasicky přes funkci přenosu souboru jednotlivých komunikačních služeb, mnohdy to ostatně ani daná služba neumí. Je to elegantně řešeno tak, že se fotografie nebo nahrávka nahraje na webové stránky provozovatele a druhé straně přijde odkaz na stažení.

Závěr

IM+ patří mezi nejlepší univerzální komunikační aplikace na platformách iOS, Android a Windows Phone. Podporuje drtivou většinu protokolů, na které si jen vzpomenete. Díky podpoře Push notifikací jste připojeni k vybraným službám, i když aplikaci nemáte spuštěnou, což výrazně šetří baterii. Používáte ji také nebo dáváte přednost jinému řešení?

Stáhnout IM+

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Hodnocení
90%
Klady
  • Mimo zpráv umí poslat i fotografii a zvuk
  • Podpora všech známých i neznámých služeb a protokolů
  • Push notifikace šetří baterii
Zápory
  • Verze pro Windows Phone není lokalizovaná do češtiny
  • Skype pouze v placené verzi
Diskuze ke článku
Borec
Mám koupené ve slevě a jsem po pár posledních aktualizacích max. spokojen.
Dano
Mohli by ste ju porovnať s imo.im ?
blue.sun
K velké spokojenosti používám IM+ na Windows Phone, považuju to za asi nejlepší chatovací program na té platformě.
Kynio
A co třeba Trillian? V porovnání s IM+ je na tom jak, nezkoušel někdo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze