iFixit rozebralo HTC One M9: opravíte si ho těžko

11

Jako obvykle se do rukou webu iFixit, který rozebírá a pak hodnotí snadnost opravy u telefonů a další elektroniky, dostala i nová vlajková loď od tchajwanského HTC. Ačkoli si nakonec letošní M9 oproti loňské verzi polepšilo, patří stále co do opravitelnosti mezi nejhorší přístroje.

Nepřehlédněte!

Už po rozbalení navíc technici hlásí, že na displeji se nachází škrábanec a obal je také lehce poškozený, což u vlajkové lodi nedodává přílišnou důvěru. Po prvotním prozkoumání navíc iFixit zjistilo, že displej má jeden vadný pixel směrem ke středu panelu.

HTC One M9

Poté se technici pustili do demontáže přístroje, byli příjemně překvapení tím, že na rozdíl od loňské verze ta letošní nevyužívá lepidlo. Rozdělání konstrukce je tak otázkou odstranění několika šroubků. I poté však HTC stále drží pohromadě, neboť záda jsou přichycena ještě několika jednoduchými klipy.

HTC One M9

Po otevření konstrukce překvapí, že základní deska je připevněna na baterii, takže její výměna je o to složitější. Nezbývá tak, než nejdříve opatrně odmontovat základní desku a pak baterii. Baterie je navíc přilepena i z druhé strany, takže pokud jste něco nepoškodili při „páčení“ základní desky, máte šanci udělat to znovu.

HTC One M9

Poté už jsou dostupné i BoomSound reproduktory, fotoaparát nebo displej – samozřejmě po nějakém tom menším zásahu, jako je nahřátí, neboť například displej drží pevně na svém místě díky lepidlu.

HTC One M9

A jaké je finální skóre? Jen 2/10 – HTC One M9 tak pokračuje v trendu modelu (M8), který byl vůbec prvním smartphonem, jenž obdržel hodnocení 1/10. Doma si tak telefon, pokud nepatříte mezi nejzdatnější techniky s výbavou, patrně neopravíte.

Technické parametry HTC One M9

Kompletní specifikace
Konstrukce144,6 × 69,7 × 9,6 mm, 157 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 376 × 3 752), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 840 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostduben 2015,

Zdroje: ifixit.com

Diskuze ke článku
kuju
A proto je telefon skoro 1cm tlusty. HTC proste vzalo soucastky, slepilo je k sobe lepici paskou a doufali, ze to bude drzet. Oproti konstrukci iPhonu je to jako nebe a dudy.
Smisekcz
HTC už takové slepenice dělá léta, nic nového pod sluncem.Krám na jedno použití.
mobilesman
Samsung to ma vyneseny mnohem líp
Jarda
Opravil jsem opravdu hodně telefonů. Všech značek a mezi nimi i HTC... Od Desire 200, 500, 5060, One S, One M7, One X, One X+ a One M8 a musím konstatovat, že HTC je hnůj. Nesmyslně navržené, flex kabely ohnuté třeba i 2x, různě zahnuté přes další flex, různě zalomené a převlečené na základní desku. Prostě jedny s nejhorších přístrojů, co se týče navržení a rozvržení vnitřních součástí a dílů. HTC by se mělo učit od Samsungu a nebo od Nokie. Taková Lumia 930, to je pastva pro oči a absolutní vrchol. Prostě super, to jenom člověk kouká jak je to všechno špičkově navržený. HTC je bohužel humus...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze