Huawei plánuje další chytré hodinky, tentokrát nikoliv s Android Wear

2

Chytré hodinky si dnes nejčastěji spojíme s operačním systémem Android Wear, případně rovnou s watchOS (Apple Watch). Google by však mohl v příštím roce pocítit ztrátu klíčového výrobce. Spekuluje se totiž o tom, že Huawei do svých hodinek nasadí konkurenční Tizen.

Huawei Watch
Huawei Watch

Operační systém Tizen si nejčastěji spojujeme se Samsungem, který ho také jako jediný aktivně nasazuje. Objevuje se v chytrých hodinkách – například nových Gear S3, smartphonech (Samsung Z2), ale také v chytrých televizích. V asociaci firem pracujících na systému Tizen je však spousta výrobců. Kromě Samsungu je to například Panasonic, Intel či Fujitsu. V neposlední řadě je mezi členy také čínský Huawei, a není proto ve výsledku až tak velkým překvapením, že by mohl připravit zařízení s Tizenem, a to navzdory tomu, že jeho současné hodinky Watch pohání Android Wear.

TIP! Recenze Huawei Watch – Konečně chytré a elegantní zároveň

Tizen

Jedním z důvodů, který by Huawei měl vést ke změně, je přílišná omezenost systému Android Wear. Google připravil podmínky a podoba prostředí se tak na produktech různých výrobců takřka nijak nemění. Vrcholem jsou pouze odlišné aplikace od konkrétního výrobce. Naopak Tizen by si Huawei mohl upravit k obrazu svému. Na druhou stranu počet aplikací prozatím dle očekávání rychleji roste v případě rozšířenějšího systému Android Wear. Ani to by však Huawei nemuselo zastavit. Popularita produktů od Samsungu stoupá a ruku v ruce s ní i počet aplikací pro Tizen.

Zdroje: tizenexperts.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
ANO
Lol, to jako aplikace pro tizen, lagroid a lagroid wear neni to same?:o) Zajimalo by me, jake aplikace jsou potreba do hodinek davat:o))) Nechcete tu nejakou recenzi udelat? Ja si to vubec nedovedu predstavit, jakou aplikaci bych si "nahral" do hodinek:o))) Snad je tam nejaky standard v podobe ukazovani casu, datumu, stopek, budiku a jeste to snad umi treba zobrazit kdo vola nebo notifikaci, ale tak to jsou snad veci, ktere jsou v kazdych a co vic by tam clovek mel mit??? Pokud to ma pohybovy senzor, tak to posle do mobilu ne? Nebo se tam da stahnout hodinkovy excel, pro prohlizeni a tvorbu grafu??? To se muze hodit!!!!:o) ROFL! Kdy uz pochopi, ze v hodinkach zadny system byt nema! Ma to byt jen prodlouzeni mobilu + standardni build-in funkce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze