Huawei Mate 20 Pro má problémy s odemykáním obličeje. Řešením bude aktualizace

6
Huawei Mate 20 Pro má problémy s odemykáním obličeje. Řešením bude aktualizace
  • Mate 20 Pro využívá pokročilé 3D rozpoznání obličeje
  • Německým redaktorům se však systém podařilo oklamat
  • Dle výrobce by se mělo jednat o softwarový problém

Huawei Mate 20 Pro disponuje pokročilými metodami odemčení. Kromě čtečky otisků prstů integrované přímo v displeji to je také 3D Face Unlock. K funkci je využívána čelní kamerka, infračervený senzor a rozpoznání 3D kontur obličeje. Huawei se chlubil tím, že jde o srovnatelné zabezpečení, jakým je čtečka otisků prstů. Novináři ze serveru AndroidPIT však v tomto systému zabezpečení našli skulinu.

Dva jejich redaktoři dokáží telefon spolehlivě odemknout svým obličejem, ačkoliv je samozřejmě přiřazen pouze jeden z nich. Na jednu stranu jsou si redaktoři podobní, na tu druhou mají odlišnou barvu pleti a liší se samozřejmě i jejich obličej a barva vlasů. Systém od Huawei si s tímto bohužel neporadil a takřka při každém testu dokáží telefon odemknout oba redaktoři. Totožná situace se navíc opakovala i na dalším kuse.

Huawei Mate 20 Pro
Redaktoři serveru AndroidPIT, kteří odemknou jeden telefon svým obličejem

Samotný výrobce již tento nedostatek prověřuje. Předem uvedl, že se s takovýmto selháním během svých rozsáhlých testů nesetkal. Během nich došlo vždy ke spolehlivému odemčení pouze danou osobou, a to dokonce v případě, že šlo o dvojčata. Výrobce nadále pokračuje v šetření, avšak vše spěje k tomu, že se jedná o softwarový problém. Oba testovací kousky využívaly firmware s označením 9.0.0.113 (C432E10R1P16). Je dost pravděpodobné, že ještě před veřejným zahájením prodeje budou přístroje aktualizovány.

Huawei Mate 20 Pro

Rozměry157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh
Diskuze ke článku
Jeremy Eric Nowak
Jestli to pracuje na stejnym princimu jako FaceID od Applu, tak by redaktori mohli vedet, ze barva vlasu a kuze nehraje zadnou roli, protoze se pracuje s modelem obliceje jako s modelem bez textury.. v tom pripade je bude tedy problem s presnosti a je mozne ze huawei zvolil vetsi odchylky na ukor presnosti
Ksalo
Ježíši to je ale Fake jako prase, na tom telefonu jsou vytvořeny dva účty a každý se přihlašuje k tomu svému, to jsou tak omezení, že neví že se na to přijde, prostě trapárna.
Petr
Tak to dopadá když se Číňan snaží kopírovat Apple.

Prostě shitka.... nedostatečná přesnost, odladěnost a nedostatečně navržený systém. Apple je v tomto pár let před ostatními.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze