Huawei dodal v uplynulém roce 200 miliónů smartphonů. Nejvíce táhla řada nova

2
Huawei dodal v uplynulém roce 200 miliónů smartphonů. Nejvíce táhla řada nova
  • Za celý rok 2018 Huawei celosvětově dodal 200 miliónů chytrých telefonů
  • Lví podíl na tom měla řada nova
  • Dařilo se však i špičkovým zástupcům z řad P20 a Mate 20

Již před Vánoci jsme vás informovali o tom, že Huawei letos pokoří magickou hranici 200 miliónů dodaných smartphonů a nyní již oficiálně víme, že se tak skutečně stalo. Jde o výrazný posun kupředu, neboť meziročně se jedná o téměř 50miliónový nárůst v počtu dodaných smartphonů v průběhu roku. Často se říká, že za skvělými prodeji stojí ty nejlevnější telefony, které se prodávají na rozvojových trzích. Huawei se však pochlubil i některými konkrétními čísly, která značí spíše opak.

Úspěch Huawei zaznamenal především u telefonů ve střední třídě. Modelová řada nova se podílela na celkovém počtu více jak 65 milióny kusy, což je téměř z jedné třetiny. Není se čemu divit, loňské modely nova 3 a nova 3i jsou skutečně povedené. Velmi pěkných výsledků pak dosáhly i špičkové modely. Série Huawei P20 přispěla od březnového uvedení na trh více jak 16 miliony kusy a vlajková řada Mate 20 dokázala za pouhé dva měsíce překonat 5 milionů dodaných kusů.

Za pouhých osm let se podařilo navýšit dodávky smartphonů Huawei ze 3 milionů kusů v roce 2010 na 200 milionů kusů v roce 2018, což je přibližně 66násobný nárůst. Na globálním trhu vyskočila značka Huawei mezi tři největší výrobce smartphonů, přičemž ve druhém čtvrtletí 2018 se Huawei stal druhým největším hráčem s celosvětovým tržním podílem 14,6 %.

tisková zpráva